KADRO İSTİKRARI: Alanyaspor’da Erhan Altın’dan boşalan teknik direktör koltuğuna getirilen Hüseyin Kalpar, 2 haftadaki kadro seçiminde istikrar sağladı. Kalpar’dan önceki dönemde her hafta ilk11’de 3-4 oyuncunun değişikliği gözlenirken, Kalpar ile birlikte bu sorun da giderildi. Boluspor mücadelesindeki tek değişiklik cezalı Efecan’ın yerine oynayan Tayfur oldu. Bunun dışında 11’i bozmayan Kalpar, istikrarlı bir kadro yapısı olacağının da sinyallerini verdi. Öyle ki Hüseyin Kalpar, 2 haftalık periyotta oyuncu değişikliklerinde dahi aynı isimleri çıkardı ve aynı isimleri sahaya sürdü.

SANKİ KENDİ EVİNDEYDİ: Alanyaspor, Boluspor mücadelesinde adeta kendi evinde gibi oynadı. Tek forvetli sisteme rağmen, ayağa paslarla ataklara çıkan turuncu yeşilliler, girdiği birçok pozisyonu cömertçe harcadı. Boluspor ise duran toplar haricinde, sahada hiçbir varlık gösteremeyerek taraftarını çileden çıkardı.

SON’ER’DE YIKILIR: Alanyaspor, Boluspor mücadelesinde adeta gol kaçırma rekoru kırdı. Bu rekorda en büyük pay sahibi, Boluspor kalecisi Soner Şahin’di. Tayfur, Barış, Ayite ve Sinan’ın birçok net pozisyonunu kurtarmayı başaran tecrübeli eldiven, Boluspor’u ilk yarıda oyunda tutan isimdi. İkinci yarıda gelen gollere ise engel olamayan başarılı eldiven, takımının sahada mücadele eden tek ismiydi.

ALKIŞLAR TAYFUR’A: Alanyaspor’un sezon başında Gençlerbirliği’nden transfer ettiği 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Tayfur Bingöl, her geçen gün artan performansıyla alkış topluyor. Tayfur geçtiğimiz hafta oynanan Samsunspor maçında sonradan oyuna girerek, son saniyede attığı golle takımına galibiyeti getirmişti. Bu hafta Efecan’ın cezalı olması nedeniyle Boluspor maçına ilk 11’de başlayan yetenekli oyuncu, takımı adına perdeyi açan golü atmayı başardı. Bununla birlikte birçok pozisyona giren Tayfur, kaleci Soner’i geçmeyi başaramadı. Tayfur, 2 haftadaki performansıyla teknik direktör Kalpar’a, Efecan’ın yokluğunu aratmayacağını gösterdi.

İLKLERİN HAFTASI: Alanyaspor, Hüseyin Kalpar’ın gelişiyle birlike 2’de2 yaparak yükselişini sürdürdü. Kalpar yönetiminde çıktığı ilk maçta Samsunspor’u 3-2 mağlup etmeyi başaran Şimşekler, ikinci maçta Boluspor’u 2 gol mağlup etti.

ALANYASPOR BU SEZON İLK DEFA:• 2 maç üst üste kazandı.• Deplasmanda maç kazandı.• Bir maçı gol yemeden tamamladı.• İki farklı skorla kazandı.

EMRE VE SULLEY’İN UYUMU: Alanyaspor’da sezon başında transfer edilen iki defans oyuncusu Emre Can ve Nuru Sulley, ilk 8 haftada yaptıkları kritik hatalarla takımlarının puan kayıplarına neden olmuşlardı. Ancak dün oynanan Boluspor mücadelesinde sahada, rakip oyunculara geçit vermeyen, kademelerle birbirlerinin arkalarını kollayan, hava toplarında rakibe şans tanımayan bir tandem vardı. Emre Can ve Sulley’in bu performansı teknik direktör Kalpar’dan da sık sık alkış aldı.

Editör Hakkında