Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı ve korona virüsle mücadeleden sorumlu Operasyon Merkezinin Başkanı Tatyana Golikova’nın Türkiye uçuşlarının 22 Haziran’dan itibaren eskisi gibi devam edeceğini açıklaması Alanya’da sevinçle karşılandı. Ruslar da bu tarihten itibaren başlayacak düzenli ve charter uçuşlarla Türkiye’ye gelmek için harekete geçti. Yaklaşık 7 milyon Rus’un Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.


YÜCEL: SIRA AVRUPA ÜLKELERİNDE 
Alanya Belediyesi ve aynı zamanda ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, kararın ardından “Alanya’mıza hayırlı olsun. Rusya'nın 22 Haziran itibariyle ülkemize uçuşları tekrar başlatması Alanyamız ve bölge turizmi açısından çok sevindirici bir karar. Ülkemiz ve bölgemiz güvenli, huzurlu bir turizmin adresi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Almanya ve Rusya’dan sonra diğer Avrupa ülkelerinin de yasakları bir an önce kaldıracağını ümit ediyorum. Rusya'nın kararının Alanya’mıza, turizm sektörümüze ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


SİLİ: ÇOK DAHA İYİ OLACAK 
ALTİD Başkanı Burhan Sili ise şöyle konuştu: “22 Haziran itibariyle Rusya’dan uçuşların başlayacak olması tüm turizmciler için ve özellikle Alanya, Antalya bölgesi için son derece sevindirici bir haber. Turizm Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın ortak çalışmaları, turizmciler olarak tüm alanlarda yapmış olduğumuz çalışmalar, güvenli turizm sertifikasyonu, aşılamanın hızlı bir şekilde ilerlemesi, düşen vaka sayıları ve akabinde Antalya’ya gelmiş olan Rus heyetinin incelemeleri neticesinde bu karar alındı. Bundan sonrası inşallah çok daha iyi olacak. Bu süreçte emeği geçen Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanlığımız ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” – Haber Merkezi