Turizm sektörünün  vazgeçilmez eğlencesi olan ‘’Su Sporları’’ sezonun kötü ollmasından nasibini alıyor. Mayıs ayından itibaren faaliyetlerine başlayan işletmeler, ekim ayı ortasına kadar aktif olarak çalışıyor, ancak sezonun sakin bir seyir izlemesi işletmecileri zor durumda bıraktı.

Sezon erken bitti

Alanya’da her esnaf gibi Su Sporları İşletmeleri de zor durumda. Bunun sebebi de  turizmin kötü gidişatından kaynaklanıyor. Yıllardır sektörün içinde aktif olarak bulunan Doğan Ünal yaptığı açıklamada sezonun erken bittiğini vurguladı. Doğan, ‘’Biz her sezon öncesi yaptığımız gibi sezona hazırlandık.  Jetlerimizi, teknelerimizi bakımdan geçirdik. Yeni yelekler, kayaklar ve su sporlarında kullanılan ürünler aldık. Bunların hepsi maddi külfettir. Biz bunları müşterilerimize kaliteli hizmet sunarak kazanç elde etmek için yapıyoruz. Mayıs ayının sonlarına doğru sezonu açtık. Ama daha sezon ortasına gelmeden bitme noktasına geldi. Hatta hiç başlamadı dersek yerinde olur’’ dedi.

basliksiz-1-028.jpg

Terör saldırıları ve turizm 

Son günlerde artan terör olaylarının turizmi olumsuz etkileyeceğinden endişe ettiğini de ifade eden Doğan Ünal; ‘’Maalesef ülkemize yıllardır bela olan PKK terör örgütünün yanında bir de IŞİD belası çıktı. Bir de Ülkemizdeki siyasi belirsizlik üzerine eklenince turizmdeki sıkıntılar hat safhaya ulaştı. Sezon ortasındayız. İşlerimiz elbette bitme noktasında değil. Ancak önceki sezonların yakınına bile yaklaşamadık. Bir an önce önlemler alınarak Ülke turizminin Avrupa’ya ve Dünya’ya güzel bir şekilde tanıtılması gerekiyor’’ dedi.

 

Editör: TE Bilisim