Bölge turizmi açısından en önemli ikinci Pazar olan Almanya’dan sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Sun Express’e ait tarifeli yolcu uçağı 20’si Alman 86 yolcusu ile Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. Geçmiş dönemde de tarifeli uçuşlar yapılmasına rağmen bu inişle Alman vatandaşı sayısı bakımından en yoğun sefer gerçekleşmiş oldu. Bu durum yakın zamanda charter seferlerinin de başlayacağı yorumlarını beraberinde getirdi. 
“OLUMLU BİR TABLO”
Konuya ilişkin olarak Gerçek Alanya Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Sun Express tarifeli uçuşlarını aralıklı sürdürüyordu. Ancak yoğunluk bakımından son gelen sefer olumlu bir tabloyu getirdi. Tarifeli uçaklar ile de turistin ülkeye gelmesi mümkün.” dedi. 
“YASAL ENGEL YOK”
Sili, charter seferlerinin başlaması için yasal bir engelin de bulunmadığını ifade ederek, “Buradaki konu seyahat uyarısı. Alman hükümeti seyahat yasağı değil seyahat uygulaması yaptı. Seyahat yasağı olsa kimse gelemezdi ancak seyahat uyarısı olduğu için tatile gidip gitmemek insanların inisiyatifinde. TUİ Haziran sonunda charter uçuşlarına başlayacağını açıkladı. Türkiye’ye iniş olacak mı henüz bilmiyoruz. Burada Türkiye’nin de “misafir kabule diyoruz” demesi önemli. Henüz böyle bir açıklama olmadı. Ama bugün (dün) yapılacak toplantı sonrası konuyla ilgili bir açıklama gelebilir.” şeklinde konuştu. – Burak Gül


Editör: TE Bilisim