1 Haziran ile birlikte başlayan normalleşme sürecinin ikinci etabı, Alanya özelinde gözleri turizm sektörüne çevirdi. Gerçek Alanya Gazetesi’ne konuşan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TTGA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizmin normalleşme takvimini açıkladı. 
“OTELLER KAPATILMADI”
Sili,  ilk olarak otellerin nasıl bir yol izleyeceği şeklindeki soruya açıklık getirerek, “Salgın sürecinde otellerin kapatılması ile ilgili bir yönetmelik olmadı. Otellerin faaliyetleri işletmeciler tarafından durduruldu. Bu süreçte hizmet vermeye devam eden otellerimiz de vardı. Önlemlere uygun olarak hizmet verilebiliyor.” dedi. 
“UÇAK VE PAZAR DURUMLARI BELİRLEYİCİ ETKEN”
Otellerin açılış tarihlerinin müşteri kitlesi ve uçuşlara göre belirlendiğinin altını çizen ALTİD Başkanı Sili, “Bazı işletmecilerimiz Haziran ortası, bazı işletmecilerimiz Temmuz başı gibi otellerini açacaklar. Ancak burada otelin müşteri profili belirleyici etken durumunda. Özellikle dış pazarda uçaklara izin verilmesi her ülke için farklı tarihte. Bu nedenle Ağustos başında bile açılış planlayan otellerimiz var.” diye konuştu. 
“OTELLER TAM KAPASİTE HİZMET VERECEK”
Otellerin yarı kapasite hizmet vereceği ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Burhan Sili, “Otellerimiz gerekli tedbirleri alarak tam kapasite olarak hizmet verecek. Açık büfe hizmeti de olacak. Ancak müşteriler kendileri almayacak ve sıra oluşmayacak. Yani tedbirler kapsamında tüm hizmetler verilecek.” şeklinde konuştu. 
YÜZDE 50 BAŞARI OLACAK
Son olarak sezona ilişkin genel değerlendirme yapan Sili, “Bu sezon otellerimizin yaklaşık yüzde 60’ı açılmayı hedefliyor. Tabi ki bu durum sürecin normal şekilde devam ettiği takdirdeki bir öngörü. Benim düşüncem. Bu sezon 2018 – 2019’u yakalamak gibi bir durum zaten söz konusu değil. Ancak Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da açıklamasında belirttiği gibi yüzde 50’yi yakalarsak başarılı olacağız.” dedi. – Burak Gül


 

Editör: TE Bilisim