Denizlerde av yasağı 1 Eylül’de sona ermiş ve tezgahlar hamsi ile dolmaya başlamıştı. Alanya’da sezonu 30 TL’den açan hamsi hava ve deniz şartlarının uygun olmaması nedeniyle 50 TL’ye kadar yükseldi. Alanya Balık Hali esnafı 40-50 TL’den satılan hamsinin fiyatının bu hafta gerileyeceğini söyledi. Diğer balık fiyatlarında da yükselme olduğunu belirten esnaf, yine de her bütçeye uygun balık bulunduğunu aktardı. 
“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”
Balık Hali esnafından Feridun Duraklı, satışlarda yoğunluk olmadığını ancak yine de balığa talep olduğunu söyledi. Duraklı, “Satışlar normal. Pek beklendiği gibi değil ama yine buna şükür. İnsanların alım gücü biraz düştü. Fiyatlar biraz yüksek. Bu sadece balık olarak değil. Her şeyde böyle. Balık yemek de ihtiyaç. En faydalı besin balık. Haftada en az 2 kez tüketilmeli. Satışlar yoğun değil ama balığa yine de talep var. Karadeniz, Ege, Alanya’dan balık geliyor. Balık çeşitleri çok. Vatandaş bütçesine göre balık haline gelip günlük ve taze balığı alabilir. Büyük marketlerde satılan balıklar toptan alınıyor ve bir, bir buçuk ay bekleme süreleri bulunuyor. Balık halinde böyle değil. Burada günlük tüketim oluyor. Büyük marketlerde balığı ayıklamadan veriyorlar. Biz ayıklayarak veriyoruz. Oralarda bir, iki TL’nin hesabını yapıyorlar. Vatandaşa gereken kolaylığı sağlıyoruz. Vatandaşı balık yemeye davet ediyoruz” dedi. 
“HAMSİ ÇOK PAHALI GELDİ”
Balık hali esnafından Riyad Dinçer ise, hamsi ile beraber diğer balık fiyatlarında da düşüş beklediklerini kaydetti. Dinçer, “Sezonu açtık, satışlarımız normal ama hava şartları çok kötü. Hamsi çok pahalı geldi. Hamsi 50 TL. Diğer balıklarda fiyatlar biraz düşmeye başladı. Örneğin kubbes yazın 30-35 TL idi. Şimdi 25 TL’ye kadar düştü. Çupra ve levreğin fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Hamsinin fiyatı hava şartlarının uygun olmamasından dolayı yüksek. Hamsi haftaya 30-25 TL’ye kadar düşer” diye konuştu. – Erkan Uysal 

Editör: TE Bilisim