Halkın ağır ekonomik yükün altında feryat ettiğini dile getiren Yeşilkaya, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de derinden etkileyen bu dönemde esnafın ve dar gelirli ailelerin kaderleriyle baş başa bırakıldığını söyledi. 

“İÇLER ACISI BİR TABLO”

Emrah Yeşilkaya, “Binlerce küçük işletme kapısına kilit vurdu. Bu işyerlerinde çalışan vatandaşlarımız da kaderleri ile baş başa bırakıldı. Bugüne kadar vergileriyle devleti besleyen vatandaşa devleti yönetenlerin sahip çıkmaması içler acısı bir tablo” dedi. 

“İKTİDARIN ÜRETENE SIRTI DÖNÜK”

Ekonomiye de değinen Yeşilkaya, iktidarın çiftçiye dönük olduğunu vurguladı. Yeşilkaya, “Geçtiğimiz günlerde bir televizyon söyleşisinde 'Geçinemiyorum' diyen çiftçinin telefonu ve internet paketi üzerinden açıklama yapıp, ekonomiyi GB ile ölçen üst düzey bir AKP'linin yaklaşımı bu tuzu kuruların halktan ne kadar kopuk olduğunun göstergesi. Ülkenin tüm nimetlerini yandaşlarının önüne seren bu iktidarın gariban bir çiftçiye çağın gereği olan cep telefonunu bile çok görmesi manidar. Bu iktidarın çiftçiye, üretene sırtı dönük. Bu iktidarın yüzü sadece beşli müteahhitlere dönük. Onların vergi borcu silinir, onların her isteği yerine getirilir ama gariban esnaf kapalı işyeri için bile vergi öder. Çiftçi yüzde 80 artan gübre, yüzde 40 artan akaryakıt fiyatlarının altında eziliyor. Tarım Kredi Kooperatifi her gün onlarca traktöre el koyup üreten insanları perişan ediyor. Çiftçi toprağa küstü, fiyatlar uzaya uçtu. Aya çıkma hayalleri ayçiçek yağını durdurmaya yetmiyor. İşsizlik insanlarımızı umutsuzluk çukuruna itti. Kağıt üzerinde yapılan istatistiklerle emekliler, çalışanlar TUİK eliyle mağdur edildi ve piyasa şartlarına tezat zamlarla emekleri, alın terleri çalındı” diye konuştu. 

“HALKIN 2023'E KADAR DAYANMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Suni gündemlerle halkı oyalayan, fakire fukaraya uzak duran ve kendi halkı dururken Somali'ye, Suriyeliye para akıtan iktidarın son kullanma tarihinin geçtiğini aktaran Yeşilkaya, “Vatandaş yarınını düşünürken, elektrik su faturasına çare ararken, maaşı aldığı gün erirken bu duruma sebep olanların 2023 hayallerine gülüyor. İktidar kendi eliyle kurduğu, kendisinin tasarladığı bu ekonomik modelle fakir ve borçlu bir kitle, işsiz ve yarınından umutsuz bir gençlik ve ömrünün son yıllarını yoksullukla geçiren emekliler için kabus oldu. İktidarın sürekli yalan haberlerle kandırıp muhalefeti öcü gibi göstererek geldiği yol yolun sonu. Bu halkın 2023'e kadar dayanması mümkün değil. Bir an evvel işi ehline teslim etmek zorundalar. Deniz bitti, gemi karaya oturdu. Hala kürek çekerek o gemiyi yürüteceğini sanmak yorgun çığlığı" ifadelerini kullandı.  - Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim