Pandemi tedbirleri kapsamında kepenklerini açamayan esnaflar kooperatif ve bankalardan aldıkları kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Temel geçim kaynağı turizm olan Alanya’da özellikle turizm esnafları her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Keykubat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ve S.S. Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinden kredi kullanan esnafların sayısı toplam 3 bin 131’e çıktı. Esnafın toplam borcu ise 372 Milyon 500 bin TL olarak kaydedildi. 
‘TOPLAM BORÇ 125 MİLYON TL’
Aynı zamanda Alanya Bakkallar Odası Başkanı da olan Keykubat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, “Esnafımızın durumu her geçen gün zora giriyor. Devletimizden acil olarak esnafımıza destek olunmasını istiyoruz. Hibe şeklindeki destekler esnafımıza can suyu olacaktır. Kooperatifimizde toplam 1400 esnafımız kredi kullandı. Esnafımızın toplam borcu 125 Milyon TL” dedi. 
‘EN ÇOK BİZE KAYITLI ESNAF ZARAR GÖRDÜ’
Alanya’da turizm esnafının halinin giderek kötüleştiğini belirten S.S. Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya ise “Bizim bölgemizde turizm olmazsa olmazdır. Pandemi nedeniyle de en çok kayıp yaşayan esnaflar bize kayıtlı olan esnaflardır. Kooperatifimizdeki anapara tutarı 214 Milyon 100 bin TL’dir. Toplam bin 731 esnafımız kredi kullandı. Esnaflarımızın toplam borcu ise faiziyle birlikte 247 Milyon 500 bin TL’dir.” İfadelerini kullandı. – Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim