“BABAYİĞİTLİK BEKLİYORUM”
Sezondan umudu kalmadığını belirten kuyumcu esnaflarından Emin Teke, “Bu yıl sezon açılmayacak. Dükkan sahiplerinin kira konusunda ne yapacaklarını çok merak ediyorum. Dükkan sahiplerinden babayiğitlik bekliyorum. ‘Bu yıl kira istemiyorum’ desinler. Rusların eylülde geleceği söyleniyor. Eylül bittikten sonra buralar da soğuyacak. Kim gelecek buralara?” dedi.
“ÖNCEKİ SENE KADAR İŞ OLMAZ”
Kemerci Önder Coşkun da birkaç ay öncesine kadar umudu olduğunu ancak çok az umudu kaldığını söyledi. Coşkun, “Bu seneden umudum olmadığı gibi gelecek seneden de fazla bir umudum yok. Olsa bile önceki kadar iş olacağını zannetmiyorum. Korona virüs gelecek yılla bitecek gibi değil. Önümüzdeki sene yüzde 40-50’lik bir iş yaparız. Fazla bir şey yapamayız. Yerli turistten hiçbir umudum yok. Dükkân sahiplerinin anlayış göstereceklerini umut ediyoruz. Bazı ev sahipleri sadece kira geliri ile geçiniyor. Bu kişilere bir şey diyemeyiz ancak bazı insanların birçok gayrimenkulü var. Bu gayrimenkul sahiplerinin bu kış ev kiralarını almaması gerekir. Bu insanların karşı tarafın hislerini, ekonomik durumunu değerlendirip öyle karar vermesi lazım. İnsanların çoluk çocuğu, ev kirası var. Yardımcı olmak gerekiyor. Bu insani bir görev” diye konuştu.
“İLERİDE NASIL OLUR BİLMİYORUM”
Kuyumcu esnafı olan Emirkaan Tozduman ise son bir haftadır bir hareketlilik yaşandığını aktardı. Tozduman, “Sanırım birkaç otele Ukraynalı turistler gelmiş. Bunun dışında bazı İskandinav ülkelerinden gelen turistler var. Ufak bir hareketlilik başladı ama ileride nasıl olur bilmiyorum. Bu sene turizmden çok bir umudumuz yok. Altın fiyatları yüksek. Piyasa genel olarak yüksek. Çok umudumuz yok ama yerli turist az da olsa hareketlilik katar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
“2021 YILINDAN HİÇ ÜMİDİM YOK”
Sezondan umutlu olmadığını dile getiren kuaför Yasin Akça da, “Bu sezon böyle geldi böyle gider. Kışın millet çok sıkıntı çekecek. Çok çetin bir kış bizi bekliyor. Bence vaka sayılarında bu kış büyük bir artış olacak. Şu andan itibaren zaten bu başladı. Kışın yine sokağa çıkma yasağını geleceğini düşünüyorum.  Korona virüsü çok abarttılar. Bunun grip gibi artık normalleşmesi lazım. Tabii yine mesafeye dikkat edelim. Önlemlerimizi alalım. 2021 yılından hiç ümidim yok. Bu durum seneye de böyle olabilir veya turizm patlaması da olabilir. Şu anda kapalı bir kutu gibi görünüyor. Bilemiyoruz” dedi. - Erkan Uysal 


 

Editör: TE Bilisim