Alanya’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı iki oturum halinde gerçekleştirildi. 75 dakika süren ilk oturumda öğrenciler, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru için ter dökecek. Saat 11.30’da başlayan ikinci oturumda da Matematik ile Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu. Öğrencilere bu soruları yanıtlamak için de 80 dakika süreleri verildi. 
Öğrenciler sınava kendi okullarında girdi. Öte yandan Covid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesinden içeri alınmadı. Sınav için okula girişlerde öğrenciler sosyal mesafeye uygun şekilde sıraya alındı. 
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, sınav sürecinde bir aksaklık yaşanmaması için okulları ziyaret etti. Alanya’da 4 bin 685 öğrenciden 3 bin 908 öğrencinin sınava girdiğini, 777 öğrencinin ise sınava girmediğini belirten Yılmaz, sınava girmeyen öğrencilerin okul puanları ile liseye yerleştirileceklerini aktardı. 
Alanya’da 68 okul 297 salonda gerçekleştirilen sınavda 804 öğretmen görev yaptı. Bir öğrencinin evinde girdiği sınav, tedbir uygulamaları gereği 32 salonda da tek kişilik olarak yapıldı. – Gizem Çetinkaya 


 

Editör: TE Bilisim