Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, tüm kesimleri olumsuz olarak etkiledi.  Türkiye’nin bazı ülkelerin seyahat yasağı uyguladığı ülkeler sıralamamasında olması bir turizm kenti olan Alanya’da turizm gelirlerinin düşmesi, Alanya halkının önemli bir gelir kalemini yok etti. Bu gelişmeler özel okullara çocuklarını gönderen velilerin kara kara düşünmesine neden oldu.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Bil Alanya Koleji, velilerine bir nebze de olsa nefes aldırmak için öğrenim ücretinde yaptığı indirimle velilerin yüreğine su serpti. Bil Alanya Koleji Kurucu Temsilcisi Erdal Sayi, “Velilerimize Bil Alanya Koleji Yönetim Kurulu olarak 19 Ağustos 2020 tarihinde aldığımız karara göre; 2020/2021 Eğitim Öğretim yılının bir kısmının uzaktan eğitim yöntemiyle devam etme olasılığına yönelik olarak, eğitim öğretim ücretlerimiz yeniden yapılandırıldı. Eğitimin uzaktan öğrenim yöntemi ile gerçekleştirileceği günler için, okul gün birim ücreti (yemek ücreti dâhil ) %50 indirimli olarak hesaplanacak” dedi.

DÖNEM SONU İADE

Uzaktan öğretim uygulamaları nedeni ile gerçekleşecek indirim tutarının her öğretim dönemi sonunda iade faturası ile velilere yansıtılıp iade edileceğini belirten Sayi, “Yüzde 50 indirimli okul gün birim ücreti; öğrenci sözleşmesinde imza altına alınan eğitim ücreti üzerinden okulun uzaktan eğitim verdiği gün sayısı dikkate alınarak hesaplanacak. Benim Okulum, Benim Öğretmenim diyerek eğitime olan katkılarını arkamızda hissettiğimiz velilerimize en içten duygularımla teşekkür ederim” diye konuştu. – İbrahim Barış Başar 

Editör: TE Bilisim