Okul olgunluğu çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal anlamda ilkokulun gerekliliklerini karşılamaya hazır olmasıdır. Hazır bulunuşluktan kastedilen okula başlamak için çocukların duygusal ve akademik olgunluğa erişmesidir.
Gelişim basamakları her alanda tüm çocuklar için aynı olsa da, bireysel farklılıklar nedeniyle bazı çocukların bu basamakları tırmanışı, diğerlerinden daha yavaş ya da hızlı olabilmektedir. Her çocuk genetik özellikler ve çevresel faktörlerden kaynaklanan farklılıklar nedeniyle aynı olgunluk düzeyine, aynı takvim yaşında ulaşamayabilir.
Aynı takvim yaşında olmasına rağmen akranlarına göre ilkokula başlama olgunluğu noktasında dezavantajlı olan çocukların ise hangi alanda eksikliklerinin olduğunun tespit edilip okula hazırlık açısından değerlendirilmeleri önemlidir. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra, okula başlama yeterliliğine ulaşması yönüyle gerekli tedbirlerin alınması da önem arz etmektedir.
İlkokula başlama olgunluğu noktasında üst düzey gelişim gösteren çocuklar için de benzer bir yol izlenerek gelişimlerinin performansa dönüştürülmesi noktasında farklılıklarının değer görmesi gerekmektedir.
Tüm bahsi geçen bu işleyiş kapsamında, Bil Alanya Koleji olarak, İstanbul Aydın Üniversitesi desteğini de alarak uzman PDR Dr. Fatih Kalkınç yönetiminde 1. Sınıfa başlayacak çocuklara temmuz ayı itibarıyla Okul Olgunluğu envanteri uygulamasını ve siz velilere öğrenci gelişimine ilişkin geri bildirim vermeyi planladılar. 17 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla başlayacak telafi dönemi programı ve sonrasında başlayacak 1. Sınıf programı öncesi üstün fayda sağlayacağı ölçek sonucunun hem siz veliler hem de Bil Koleji eğitimcileri olarak çocuklarımıza en üst düzey desteği vermeyi kolaylaştıracağını belirttiler.
Bu uygulama, çocuk ve ailenin ( en az 1 ebeveyn, mümkünse her iki ebeveyn ile) Bil Alanya Kolejine gelerek bir (1) saatlik bir katılımı ile gerçekleşmektedir. Uygulama bireysel olacağı için randevu alınması gerekmektedir.” – İbrahim Barış Başar 
 

Editör: TE Bilisim