‘Alanya Üniversite Tanıtım Günleri’nde 30’un üzerinde üniversite ilçedeki öğrenciler ile buluşturuldu. Ahenk Projesi kapsamında Alanya’da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sağlıklı kararlar alabilmesi ve özelliklerine uygun meslekleri, üniversiteleri tanıyarak doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen ‘Dördüncü Alanya Üniversite Tanıtım Günleri’ Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) başladı. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin desteklediği organizasyona Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, ilçedeki çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesinin ardından 30’un üzerinde üniversitenin standının bulunduğu organizasyon ziyaretçilere açıldı. Kaymakam Ürkmezer ve beraberindekiler tek tek stantları ziyaret ederek üniversiteler hakkında bilgiler aldı.

“AKADEMİSYENLERE VE SEKTÖRLE ARASINA BAKIN”

Organizasyonun ilk gününde üniversiteye hazırlanan öğrenciler için seminerler de düzenlendi. AKM’de düzenlenen seminerde öğrencilere hitap eden Haliç Üniversitesi Tanıtım Sorumlusu Sezai Artar öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Artar, “Üniversite seçimi yaparken konumuna bakılıyor. Üniversite o kadar ciddi bir şey ki. Hayatınızın en keyifli, verimli, enerjik dönemini orada geçireceksiniz. Aslında üniversite tercih edilirken önce akademisyenlere bakılmalı. Buna üniversitelerin web sitesinden bakabilirsiniz. yok.gov.tr'de akademisyenleri karşılaştırma durumuna bakabilirsiniz. İkincisi akademisyenlerin sektörle arası nasıl? Makale sayısı ne? Bakmanız gereken sonraki konu ders içerikleri. Adına bakıp bölüm seçiliyor. Üniversitede öyle bir durum var ki ama yapay zeka bölümüne 2 ders koymuş adı yapay zeka olmuş. Nereye giderseniz gidin mutlaka okuyacağınız üniversitenin kampüsünü görün. Kampüs ziyaretleri çok önemli. 208 üniversite, 18 bin bölüm var. Devlet üniversitesi tercih edecekler için KYK burslar var. Bunlar geri ödemeli. Hayatımızın her alanında olumsuzluklara bakmayı seviyoruz. Olumsuzlukları bırakın. KYK dışında burs verenler var. Google'a burs veren kurumlar yazdığınızda 600'e yakın şirket, vakıf çıkıyor. Bazıları 2 yerden burs alma imkanı tanıyor. Üniversitenin en büyük amacı sizi işsizler ordusuna hazırlamak. Hedef koyun. Şu an hedefiniz üniversite sınavında en iyi puanı almak için hazırlık yapmak olmalı. Sektör bizden ne istiyor diye sormuyoruz. Yapabiliyorsanız birinci sınıftan itibaren staj yapın. Uluslararası programları, Erasmus'u araştırın. Sektör bizden ilk olarak iletişimi sonra özgüveni istiyor. Ne olur kararsız olmayın. Farklı olun. Farkındalık yaratan, sorgulayan bireyler olmalıyız. Üniversitenin kulüpleri var. Etkinlik, faaliyet yaparlar. Kurabiliyorsanız kulüp kurun. Kuramıyorsanız yönetim kuruluna girin. Size o kadar çok şey katacak ki” diye konuştu. Organizasyon 11 Şubat’ta aynı yerde 10.00-13.00 saatleri arasında devam edecek. – Erkan Uysal

Editör: TE Bilisim