Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim -Öğretim sürecine yönelik duyuru yayımlandı. 
Üniversite Senatosu'nca 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprembnedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yazısı gereği 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nın uzaktan eğitim yöntemiyle 20 Şubat 2023 tarihinde  başlamasına karar verildiği belirtildi. 
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'na ilişkin hususlar şu şekilde belirlendi:
1) 01 Nisan 2023 tarihine kadar ALKÜ önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında uzaktan eğitim yöntemine geçilmesine ancak Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği'ne göre uygulaması olan aşağıda belirtilen program ve sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilecek.
(Lisansüstü programlarda eğitim-öğretimin nasıl yürütüleceği öğrencilerin depremden etkilenme durumlar da göz önünde bulundurularak ilgili anabilim dalların teklifi Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.)


2) Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarda kayıtlı öğrencilerden 6 Şubat 2023 tarihi ve sonrasında 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı güz dönemine ait final, bütünleme, mazeret, tek ders, ek sınavlar gibi sınavlar ile lisansüstü programlarda yeterlik veya tez sınavı olup katılamayanlar için söz konusu sınavların uzaktan eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte ilgili akademik birim yönetim kurulu tarafından değerlendirilecek.
3) ALKÜ bölüm/programlarında öğrenim gören öğrencilerin başvurmaları halinde öğrenime ara izni (kayıt dondurma) taleplerinin akademik birimlerin ilgili kurullarınca değerlendirilerek dondurulacak ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşülmemeyecek.
4) Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden birinci maddede geçen yüz yüze eğitim-öğretim yapacak programlarda ve sınıflarda öğrenime devam edecek olanların talep etmeleri halinde;
Birinci derece yakınlarının ikametgahı veya geçici ikametgahı ALKÜ'nün bulunduğu ilde bulunanlar ALKÜ akademik birimlerindeki eş değer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimlerini alabilecek, başvurular akademik birimlerce değerlendirilecek.
Özel öğrencilik talepleri, ALKÜ 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi başlangıç tarihi dikkate alınarak, (20 Şubat 2023 tarihinden itibaren) eğitim-öğretime başlama tarihinden itibaren 3 (üç) hafta içinde yapılacak.
5) Ara sınıflarda bulunup uzaktan eğitim yöntemiyle öğrenime devam edecek öğrencilerden yukarıda birinci maddede belirtilen programların sınıflarından ders alanların aldıkları derslerin danışman kontrolünde akademik birimlerce öğrencilerin ders kayıtlarından düşürülecek.
6) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı akademik takvimlerinin 20 Şubat 2023 tarihinden itibaren güncellemesine karar verildi.

Editör: TE Bilisim