Uluslararası üniversite olma yolunda önemli adımlar atan Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa (Alanya HEP) Üniversitesi'nin, öğrencilerin tercih sonuçlarının açıklanmasıyla doluluk oranları da belli oldu. ALKÜ 97,8'lik oranıyla, ilçenin vakıf üniversitesi olan Alanya HEP'i adeta solladı. Öğrencilere kendilerini tanıtmak amacıyla birçok çalışma yapan Alanya HEP'in geçen yıla göre yüzde 1'lik artışla doluluk oranı yüzde 41 oldu. 
TERCİH EDİLMEDİ
Alanya HEP'in özellikle İngilizce eğitim verdiği gastronomi ve mimarlık bölümleri bu yıl kontenjanları ile hayal kırıklığına uğrattı. Öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümler bu yıl tercih edilmezken, devlet üniversitesi olan ALKÜ'de bu bölümler ilgi gördü.
UMUTLAR EK TERCİHLERE KALDI
Alanya HEP'in toplam kontenjanı 250 iken, bu yıl kontenjanın 126'sı doldu. Kontenjanın 150’si yerli öğrenci, 60’ı yabancı, 40’ı yüksek lisans için ayrılırken, Alanya HEP'i bu yıl 62 yerli, 24 yabancı öğrenci lisans, 40 yüksek lisans öğrencisi tercih etti. Alanya HEP, kontenjanını ek tercihlerle doldurmayı hedefliyor. 

Editör: TE Bilisim