13 Aralık 2014 tarihinde akşam saat 20.30 sıralarında Alanya Konaklı Mahallesi Caddesi'nde meydana gelen olayda Metin Bingöl, iş yerinden çıktığı sırada tüfekle ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetti. Metin Bingöl, hastanede son nefesini vermeden önce kendisini üvey kardeşi Hüseyin K.’nin vurdurttuğunu iddia etti.  Olayda şüpheli olarak Rus uyruklu Igor C. (45), çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Adana Jandarma ekipleri üvey kardeş Hüseyin K.’yi ise Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.
Yargıtay tarafından tekrar incelenmesi için gönderilen ve Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmada 49 yaşındaki Rus uyruklu İgor C, tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS tercüman aracılığı ile hazır edilirken maktulün üvey kardeşi Hüseyin K. hazır bulundu. Duruşmaya sanık avukatları ve başka suçtan Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan tanık Selim Ç. SEGBİS ile katıldı. 
Sanık Hüseyin K, “Igor cezadan kurtulmak ve azaltmak için beni dolandıranlarla birlik olup aleyhime ifade vermiştir, benim bu olaylarla ilgim yoktur, beratimi isterim” derken sanık İgor C, “Son gönderdiğim dilekçemi tekrar ederim. Ben Metin'i tanımam, kesinlikle onun öldürülmesi olayına da karışmadım, beratimi isterim” dedi.
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Hüseyin K.'nin mahkumiyetine yeter kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verdi. Sanık Igor C. ise tasarlayarak öldürme suçu sabit görüldüğünden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. 
MEHMET AL ÖZEL-HABER

Editör: TE Bilisim