MEHMET AL-ÖZEL HABER

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sosyal medya üzerinden Ramazan B'den 2 bin TL ve Niyazi K'dan bin 500 TL alarak ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işlediği tespit edilen Kerim B. (45) ve oğlu Batuhan B’nin (21) yargılanması sona erdi. 

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta sonu görülen davanın son duruşmasına tutuklu Kerim B. ve oğlu Batuhan B. Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katıldılar.

MAHKEMEDE SUÇLARINI KABUL ETTİLER

Duruşmada konuşan sanık Kerim B. beraatini istedi. Kerim B. “Ayrıca biz böyle bir suç işledik. Onur ve Batuhan da işin içinde. Ancak Ünzile bize dahil değil. Onun sadece kartlarını kullandık. Buna benzer başka dosyalarımız da var” dedi.

Sanık Batuhan B. de son sözünde beraatini istedi. Batuhan B, “Suçlamaları kabul ediyorum ancak pişmanım” diye konuştu.

BABA VE OĞLUNA AYNI CEZA VERİLDİ

Mahkeme heyeti Kerim B. ve oğlu Batuhan B’ye ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçlarından 6'şar yıl, 4'er ay hapis ve 5 bin 820'şer TL adli para cezası verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'da 17 Haziran 2019 tarihinde Ramazan B. adlı kişi sosyal medya üzerinden tarım aletleri satışı yapan şahıs ile sanık Ünzile adına kayıtlı olan cep numarası hattından ayrı ayrı yapmış olduğu görüşmeler sonucu sulama borusu ve pulluk almak üzere anlaştı. Ramazan B. görüştükleri şahsın kapora bedelini yatırmaları için Onur adına kayıtlı banka hesabına 2 bin TL, Niyazi K ise, bin 500 TL para yatırdı. Daha sonra Ramazan B. ve Niyazi K. anlaştıkları tarım aletlerinin gönderilmemesi ve iletişim kurdukları telefon numarasından engellenmeleri üzerine dolandırıldıklarını anlayarak şikayetçi oldular.  

Editör: TE Bilisim