15 Ağustos 2019 yılında Alanya'da, 13 yaşında olan erkek çocuğu A.K.’yı Abdil K. ve yaşları küçük olan Y.C.K ve Ş.B. bir mağaraya zorla götürdü. Abdil K., mağduru ellerinden tutarak Y.C.K kafasına vurarak direncini kırdı. Güç kullanarak kıyafetlerini çıkardıkları A.K’ye zorla esrar içiren Y.C.K. ve Ş.B dışarı çıkarken Abdil K. mağdura cinsel istismarda bulundu. A.K, ifadesinde olay esnasında içirdikleri esrar nedeniyle başının döndüğünü, bir süre sonra Y.C.K. ve Ş.B.’nin mağara girerek 'Biz de yapacağız' dediklerini ve kendisine şiddet uyduklarını belirtti. Ola yerinden sadece iç çamaşırıyla kaçarak ellerinden kurtulan A.K. jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. 
Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinsel istismar suçundan tutuklu Abdil K. Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla duruşmaya katılırken, tutuksuz yargılanan yaşları küçük Y.C.K ve Ş.B, avukatlarıyla duruşmada hazır bulundular.
 Mahkeme heyeti Sanık Abdil K.'a cinsel istismar suçundan 24 yıl hapis ve hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 12 yıl hapis cezası vererek toplam 36 yıl hapis cezası verdi.  Tutuksuz yargılanan Y.C.K. ve Ş.B.’yı da cinsel istismar suçundan 3'er yıl 4'şer ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 5’er yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. 
MEHMET AL/ ÖZEL-HABER

Editör: TE Bilisim