MEHMET AL-(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasına sanık Uğur Ç. ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklu bulunduğu Kayseri Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS'le katıldı. Duruşmada şikayetçi Mesut Arslan'ın avukatı da hazır bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Mesut Arslan 22 Şubat 2021 tarihinde kullandığı aracın şanzıman beyninde arıza oluşması üzerine internet sitesi üzerinden yedek parça araştırmaya başladı. Bir yedek parça ilanı gören ve belirtilen numarayı arayan Arslan, Uğur Ç. ile görüştü. Arslan, arızalı parçanın tamir edilmesine yönelik Uğur Ç’ye gönderilmesi konusunda anlaştı. Aracın şanzıman beynini söken Arslan, parçayı Uğur Ç’ye gönderip, kendisine söylenen ve F.Ç. adına kayıtlı hesaba 3 bin 250 TL para yatırdı. Kendisine teslim edilen parçanın arızasının devam ettiğini gören Arslan, tekrar Uğur Ç’yi arayarak sorunun giderilmesini istedi. Bunun üzerine Uğur Ç. Arslan’dan 2 bin 750 TL daha para isteyerek hiç kullanılmamış otomatik şanzıman beyni almayı teklif etti.

Arslan’ın istenilen parayı yatırmasının ardından iddiaya göre, Uğur Ç. bir süre sonra telefonlara cevap vermeyerek parçanın parasını da iade etmedi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Arslan, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu. 

“CEZAEVİNE GİRDİĞİM İÇİN BÖYLE OLDU”

Mahkemede konuşan Uğur Ç. suçlamaları kabul etmedi. Uğur Ç, “Eşimin hesabından Arslan’ın hesabına 6 bin TL göndererek zararını giderdim. Zira ben cezaevine girdiğim için böyle bir durum meydana geldi. Şayet cezaevine girmeseydim o aşamada zararı giderirdim. Beraatimi istiyorum” dedi.

HAPİS VE PARA CEZASI VERİLDİ

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Uğur Ç'nin 'nitelikli dolandırıcılık’ suçundan önce 5 yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Uğur Ç’nin iyi halini gözeterek cezasında 1/6 oranında indirim yapıp 2 yıl, 1 hapis ve 6 bin 240 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Uğur Ç’ye verilen cezanın süresi sebebiyle cezasının ertelenmesine, tedbire çevrilmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Editör: TE Bilisim