MEHMET AL-(ÖZEL HABER)
Alanya'da inşaatta beraber çalıştığı Hüseyin Mevas'ı öldüren Suriyeli Hasan H. için iddianame hazırlandı. Hasan H. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanacak. Duruşmanın önümüzdeki günlerde görüleceği belirtildi.     

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 6 Ağustos tarihinde Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yaşandı. Aynı evde ikamet eden Suriye uyruklu H.M. (35) ile H.H. (26) arasında öğrenilemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine H.H., H.M'nin kafasına sopa ile vurduktan sonra bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Aldığı darbelerle ağır yaralanan H.M. ihbar üzerine çağırılan ambulansla hastaneye götürüldü. H.M. doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


ALANYA'DAN KAÇMAK İSTERKEN VALİZİYLE YAKALANDI
Yaşanan olayın ardından Suriye uyruklu H.H. isimli şahsın yakalanması için çalışma başlatan Mahmutlar Jandarma Karakol ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri şüpheli şahsı ilçeden kaçmak üzereyken valiziyle ve olayda kullandığı kanlı sopa ve bıçakla birlikte yakaladı. Suriye uyruklu şüpheli sevk edildiği nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.