Yaklaşık bir hafta önce Ankara'da Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yurttan kaçan ve birçok hırsızlık olayından kayıtları olunan H.C.A. (18) ve H.C.Y. (15) isimli şahıslar, 17 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde Alanya Şehirlerarası Otobüs terminalinde şüpheli tavırlarından dolayı Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinde durduruldu. Şahıslar, gece saatlerinde Oğuzhan ismindeki bir şahısla Alanya’da birçok işyerine girerek hırsızlık yaptıklarını itiraf etti. 
Ekipler, soruşturmasında Oğuzhan isimli şahsın birçok hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve aranma kaydı olan 21 yaşındaki Alperen Oğuzhan B. olduğunu tespit etti. 
Yapılan araştırmalarda şüphelilerin cumartesi günü 6 farklı iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayı ve 1 motosiklet hırsızlığının failleri olduğu ortaya çıkarıldı. Hırsızlık olayının yaşandığı iş yerlerinde yapılan araştırmada toplam 17 bin TL değerinde sigara ve alkol, 1 fotoğraf makinası, 3 bozuk para dolu bahşiş ve yardım kutusu, 1 cep telefonunun çalındığı belirlendi. 
H.C.A ve H.C.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı. 7 farklı hırsızlık dosyasından firar ve 15 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezasından dolayı aranma kaydı mevcut olan Alperen Oğuzhan B. ise belirlenen adresinde yakalanarak Saray Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edildi. Alperen Oğuzhan B. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince hırsızlık suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildi. (MEHMET AL)

Editör: TE Bilisim