MEHMET AL (ÖZEL-HABER)
24 Kasım 2021’de meydana gelen olayda Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yaşadığı dairenin 6’ncı katından düşen Gamze Y. (30) yaşamını yitirmişti. İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı’nca hazırlanan raporda Gamze Y’nin sol el tırnaklarından alınan 2 parçada eşi Alper Y’nin (29) DNA’sı tespit edilmişti. Olayın ardından tutuklanan Alper Y. cezaevine gönderilmişti. Tutuklu bulunan Alper Y. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde SEGBİS vasıtasıyla ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ikinci kez hakim karşısına çıkacak.
“BU SUÇLAMADAN UTANIYORUM” DEMİŞTİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada eşini kaybettiğini belirten Alper Y. asla yapmayacağı bir şey ile suçlandığını söylemişti. Acısını yaşamayı düşünürken suçlama ile karşılaştığını ifade eden Alper Y. Gamze Y. ile 12 yıldır birlikte olduklarını ve öldürmesi için hiçbir gerekçe olmadığını söylemişti. Suçlamadan utandığını ifade eden Alper Y. “Akşam aramızda tartışma çıktı. Gamze evden ayrılmak için hamle yaptı. Ben de ona ‘Bu sefer sen kalıyorsun. Ben gideceğim’ dedim. Daha sonra balkonda çöpü alıp evden çıktım. Ayakkabılarımı giymeden önceye odaya baktığımda Gamze yatağında uzanıyordu. Daha sonra ben evden çıktım. Kısa süre sonra geri döndüm. Eve girdiğimde ışıklar açıktı. Hiç kullanmadığımız balkonun kapısı da açıktı. Bütün odalara baktım. Gamze evde yoktu. Ben de balkondan aşağıya baktığımda birinin oturur vaziyette sadece bacaklarını görüyordum. Gamze olabileceğini düşünerek aşağıya indim. Yerde yatanın Gamze olduğunu gördüm. Hemen 112’yi arayarak yardım istedim. 1 yıldır içerideyim. Ben içeride, ailem dışarıda çok acı çektik. Tahliye edilip eşimin mezarına gitmek istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum” demişti 
“KIZIM BENİM DÜNYAMDI”
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada konuşan anne Neşe Kıraç, kızının olay günü neşe dolu olduğunu ifade etmişti. Anne Kıraç, cep telefonuyla Gamze Y. ile 26 dakika görüştüğünü, hafta sonu için kendilerini kahvaltıya çağırdığını söyledi. Kızının hayalleri ve hedefleri olduğunu ifade eden Kıraç, “İki ailenin gözbebekleriydiler. Kızım benim dünyamdı” ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim