Alanyaspor’un son yıllarda teknik direktör seçimlerinde başarılı olduğu bir gerçek. Önceki sene takımla sezonu tamamlayan Sergen Yalçın, şimdi Beşiktaş’ın başında. Yine bu sezonu tamamlayan Erol Bulut’un ise Fenerbahçe’nin başına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Alanyaspor’un yeni hoca stratejisi de yine genç başarıya aç ve oyun zekası yüksek bir teknik direktör olacaktır diye düşünüyorum. 
Erol Bulut, Yeni Malatyaspor’u ligde 5’nci yaparak UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanmıştı. Bu başarısını Alanyaspor’da da gerçekleştiren genç hoca bunun yanına bir de Türkiye Kupası finali ekledi. Bu başarı Erol hoca için Fenerbahçe’nin kapılarını açtı ama benim şahsi görüşüm Fenerbahçe’ye giderse biraz acele etmiş olacak. 
Umuyorum Erol Bulut başarılı olur ve Türk futbolu gelecek vadeden bir hocasını daha kaybetmez. Ancak, Erol Bulut’u zo günlerin beklediği kesin. Malatyaspor’da kısmen oturmuş bir oyuncu iskeleti, Alanyaspor’da yine oturmuş bir oyuncu iskeletine kendi istediği oyuncuları alarak yola çıkmıştı. Futbolcular ve teknik heyetin üzerinde büyük baskılar yoktu. 
Ancak Fenerbahçe son iki sezonu hüsranla geçirmiş ve kadrosunda köklü değişiklikler planlayan bir takım. Bu duruma taraftar baskısı da eklenirse sanıyorum işler oldukça zorlaşacaktır. Üç büyüklerin transfer konusunda ellerinin oldukça zayıf olması ama maddi sıkıntıya rağmen beklentinin yüksek olması genç hocanın en büyük handikabı olacaktır.
Erol Bulut için sıkıntı olabilecek bir diğer durum ise Başakşehir’de yardımcı hocalığını yaptığı Emre Belözoğlu’nun önemli yetkilerle Fenerbahçe’ye Sportif direktör olması. Benim şahsi görüşüm ikili arasında uyuşmazlıkların doğması oldukça muhtemel. Kaldı ki sportif direktör uygulamasını dünyada uygulama konusunda en başarısız ülkelerden biri olduğumuz göz önünde bulundurulduğunda ihtimal daha da artıyor.