Yaz aylarında en sevilen meyvelerden bir tanesi olan karpuz ve her öğünde tercih edebildiğimiz peynir, yaz günlerinde vazgeçilmez ikilidir. Peki karpuz ve peynir ikilisi ne kadar masum? 
**. Özellikle diyabet tanısı almış veya insülin direnci olan kişilerin kan şekerini çok hızlı yükseltebileceğinden tüketirken dikkatli olması gerekir.
** Karpuz, vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. C ve A vitamininden zengindir. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler.

** Ancak her besinde olduğu gibi karpuzda da porsiyon kontrolünün iyi sağlanması gerekir. 

** Lif ve su açısından çok değerli olan karpuzun kalorisi de bir o kadar yüksektir. Peynir her öğünde severek tükettiğimiz bir süt ürünü olmakla birlikte protein açısından zengin bir besindir. Yaz öğünlerinin vazgeçilmezi karpuz ve peyniri masumlaştırmak için karpuzun miktarına dikkat edilmelidir. 2-3 parça üçgen dilim karpuz, bir porsiyon meyveye denktir. Aynı zamanda peynir tüketirken düşük yağlı olanını seçmek ve bir kibrit kutusunu aşmayacak şekilde tüketmek fazla kalori alımını engelleyecektir.