Alfred Kosing, vasiyeti üzerine bugün Cikcilli'deki yabancılar Mezarlığı'nda Kadın papaz Mario dua etti. Alferd Kosing'in cenaze törenine Türk Komşusu Fatma Öz  Hürtürk Alman Derneği Başkanı Fahri Yiğit  eşi Britte Kosing, Hürtürk-Alman Derneği Başkanı Fahri Yiğit,ve Türk dostları, Alman komşuları çok sayıda seveni katıldı.Alferd Kosing Almanyada olan  yakınlarına cenaze töreni cep telefonuyla canlı olarak yayınlandı. Türk ve Alman komşuları Alferd'in tabutuna gül bıraktılar Türk komşuları Dua okudu,Eşi Britte Kosing’in eşinin tabutuna göz yaşlarıyla gül ve toprak atarken güçlükle ayakta durduğu törende Alfred Kosing hayranı olduğu Zeki Müren’in “Elbet bir gün buluşacağız” şarkısı çalındı. Alfred Kosing'in tabutu Türk komşuları tarafından taşınarak toprağa verildi.
DÜNYACA ÜNLÜ FİLOZOF
ANTALYA'NIN Alanya İlçesinde yaşayan ve felsefe kitaplarıyla dünyada tanınan 92 yaşındaki ünlü Alman filozof yazar Prof. Dr. Alfred Kosing, Konaklı mahallesindeki evinde yaşamını kaybetti. Türkiye dostu olan Kosing'in ölümü, başta komşuları olmak üzere ilçede üzüntüye neden oldu. Kosing çiftinin Alanya'daki 20 yıllık Türk komşusu Fatma Özsüer, Alfred Kosing ve eşi Brigette Kosing'in Alanya'yı çok sevdiğini belirterek, yaşlı çiftin kendisine 'ölürsek bizi Alanya'ya defnedin' diye vasiyet ettiğini söyledi.
BİZDEN BİRİYDI
Kosing, son dönemde Yunanistan ile yaşanan diplomatik sorunlarla ilgili Avrupa ülkelerinin tavrını eleştiren ve Türkiye'yi destekleyen açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Prof. Dr. Kosing, son olarak bacaklarında yaşadığı damar sorunu nedeniyle operasyon geçirmişti. 79 yaşındaki eşi ise yine aynı hastanede bypass ameliyatı olmuştu. Alman çift geçirdikleri operasyon sonrası sağlıklarına kavuşurken, Türkiye'nin sağlık sistemine övgüler yağdırmıştı.(MEHMET AL)