Alanya Bektaş Mahallesi’nde 3 yıl önce meydana gelen yangında 65 yaşındaki Cemile Kara ve eşi 68 yaşındaki Hamza Kara, alevlerin içinden güçlükle kurtuldu. Şans eseri can kaybı yaşanmayan olayda ailenin evleri ve tüm eşyaları kül oldu. O günün şartlarında Alanya Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından kurulan çadırda 3 yıldır yaşam savaşı verdiklerini belirten Cemile Kara, “Allah’ın cezası bir elektrik kablosu tüm hayatımızı değiştirdi. Annem ve babamdan kalma evimiz vardı. Bir anda kül oldu. Şans eseri can kaybımız olmadı. Ama neyimiz varsa kül oldu gitti” dedi. 


‘EŞİM İNŞAATTA SIVACI’
Ömrünü çoktan tamamlayan çadırda eşi Hamza Kara ve kayınbiraderi ile birlikte yaşadıklarını belirten Cemile Kara, “Eşim inşaatta sıvacı olarak çalışıyor. Ben de çadırımın önündeki kökenime biber, patlıcan, soğan, bakla ekiyorum. Çocuğumuz yok. Bu işlerle gün gelip geçiyor. Yemekleri az ileride kendi imkânlarımla çevirdiğim ocaklıkta pişiriyorum. Yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında ise soğuktan duramıyoruz” şeklinde konuştu. 


‘YERDEN AZ YÜKSEK OLSUN Kİ TEMİZLEYEBİLEYİM’
Her ne kadar temizlik yapsa da evinin temiz olmadığını belirten Kara, “Hayalim tuğladan bir ev. Penceresi, kapısı olsun, biraz da yerden yüksek olsun. Temizlik yapsam da bu çadırda belli olmuyor. Ne varsa içeriye giriyor” diye konuştu. 


‘ANAMIN BABAMIN OCAĞINI TÜTTÜREYİM’
Ramazan-ı Şerif ayının son günlerinde hayırsever vatandaşlara seslenen Cemile Kara, “Tuğlalı evimi çadırımın olduğu noktada isterim. Anamdan babamdan bir burası kaldı. Bu sayede onların ocaklarını da tüttürebilirim. Hazır ev yapılsın istemiyorum. O evler Alanya’nın sıcağına dayanmaz. O nedenle tuğlası olsun bize yeter. Antalya’da bir hazır evi beğenmiştim. O da 50 bin TL idi ve yaptıramadık. Onun dışındakiler buraya dayanmaz.” ifadelerini kullandı. 
Gülşah Anak – ÖZEL HABER