Alanya’da yaşayan Rus vatandaşı Sofia Borodina, yeni videosunda Türklerin konuşmadan anlaşabilmesi, kasiyerlerin güler yüzlü olması ve esenlik dilemesi, esnafın emanet bırakılmasına izin vermesi gibi detayların hoşuna gittiğini söyledi. Daha önce Türkiye’deki insanların iş ve çalışma anlayışını eleştirdiği videosu ile gündem olan Borodina bu kez de ülkede hoşuna giden şeyleri paylaştı. Borodina, “Türkiye’ye 4 sene önce taşındık. Benim ilk garipsediğim şeyler Türklerin konuşması. Daha doğrusu konuşmadan anlaşabiliyorsunuz. Mesele ben bir şey soruyorum. Karşımdaki kişi hayır demiyor, kafasını yukarı kaldırarak cık yapıyor. Ben bu ne diyorum. Eğer kişi size 2 gözünü kapatıyorsa bu evet anlamına geliyor. Bundan dolayı bayağı zorluk çekiyordum” dedi. 
“KASİYERLER GÜLER YÜZLÜ”
Kasiyeler ile ilgili tecrübelerini de paylaşan Borodina, “İkincisi, kasiyerlerin güler yüzlü olması, iyi sabahlar, iyi günler, iyi akşamlar dilemesi. Rusya’da öyle bir şey yok. Normal şartlarda kasiyer senin suratına bile bakmaz. Rus bir kasiyere sen iyi günler dersen adam garipser. Bu sizde olması gereken bir şey” diye konuştu. 
“EZANI DİNLEMEK ÇOK GÜZEL DUYGU”
Videosunda ezana da uzun bir yer ayıran Borodina, “Biz ilk 6 ay annemle akşamları koşa koşa sırf ezan okundu diye balkona çıkıyorduk. Rusya’da böyle bir şey yok. Akşam vakti ezan okunmaya başladığında biz annemle beraber balkona çıkıyorduk ve sadece durup ezanı dinliyorduk. Çok güzel bir duyguydu. Sokak yavaşlıyor, insanlar sanki sakinleşiyor gibime geliyordu. O atmosfer, enerji gerçekten anlatılmaz bir şey. Hatta ben ilk geldiğimde ezanı sosyal medyadan paylaşıyordum. O zaman Rus bir sosyal medya hesabım vardı. Ezanı paylaştığımda tüm Rus arkadaşlarım bana, ‘Aaa, bu ne söylüyor? Kim söylüyor? Ne oluyor? Niye bu kadar güzel diye soruyorlardı. Ben de her seferinde anlatıyordum. Bu herkesin de hoşuna gidiyordu. Tüm arkadaşlarım da ezan okunduğunda insana huzur ve mutluluk veriyor diyordu” ifadelerini kullandı.    
“RUSYA’DA BÖYLE BİR ŞEY YOK”
Alışveriş poşetlerini yakındaki birisine emanet etmenin güzel bir şey olduğunu söyleyen Borodina bunun da hoşuna gittiğini açıkladı. Borodina, “Bir zincir markete alışveriş yapmaya gittim. Poşetlerim çok ağırdı. Bunun yanında kasaba uğramam gerekiyordu. Poşetlerle kasaba kadar yürüyemezdim. Evimin yanındaki olan manavdan rica ettim. Poşeti bırakabilir miyim? Benim kasaba uğramam lazım. Geri dönüşte poşeti alma şansım var mı dedim. Adam geri dönüşte poşetinizi alabilirsiniz dedi. Rusya’da böyle bir şey yok. Kimse hiçbir zaman kendi poşetini bırakmaz. Çünkü çalarlar. Hiç kimse bu sorumluluğun altına girmek istemez. Böyle bir ricada bulunursanız sen git, poşetini taşı daha iyi derler. Türkiye’de bunun olması çok güzel bir şey” dedi.  – Haber Merkezi