Aslen Ankara doğumlu olan ve 44 yıldır Alanya’da yaşayan Ümit Barut, Alanyaspor ve futbol aşkıyla ilçenin yakından takip ettiği isimlerden birisi. Gerçek Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Barut engelli vatandaşlar için Alanya’da yapılan çalışmaları değerlendirdi. 
’11 YILDIR ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ’
Aynı zamanda Engelsiz Kent Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi olan Barut,  “Engelsiz Kent Meclisi bizim ürünümüz. Kent Konseyi Yönetim Kurulu ilk kurulduğu zaman bu şekilde bir proje gerçekleştirdik. O zamanki belediye başkanımız Hasan Sipahioğlu bu fikrimizi kabul etti ve 2010 yılında faaliyete geçtik. 11 yıldır çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.
‘EN BÜYÜK SORUN KALDIRIMLAR’
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel öncülüğünde engelsiz bir kent için yapılan çalışmaların takdir toplamaya devam ettiğini vurgulayan Barut, “Alanya’da engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunu kaldırım önüne hatalı park edilen araçlar. Bu durum bizlerin özgürlüğünü kısıtlıyor. Bunun dışında kafe, dükkan ve market girişlerinde sorun yaşıyoruz. Çoğu bölgede engelli rampasının olmaması ya da kalabalık olan noktalara araçlarımızın girmemesi gibi sorunlar yaşıyoruz. Bu konu kapsamında da en kısa sürede çözüm üretilmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. 
‘DAHA ÇOK İSTİHDAMA İHTİYACIMIZ VAR’
Engelli bireylerin daha çok iş kaynağına ihtiyaç duyduklarını belirten Barut, “Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi çatısı altında düzenlenen eğitimler sonrası engelli vatandaşlarımız tarafından üretilen el işi, yiyecek gibi ürünler şenliklerde ve Alanya’daki dev organizasyonlarda sergileniyor. Bu tür aktiviteler ile gelir sağlayabiliyoruz. Ancak bunun dışında daha çok istihdam kaynağının olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 
‘FUTBOLA 6 YAŞINDA BAŞLADIM’
Arkadaşlarının teşvikiyle 6 yaşında futbol oynamaya başladığını dile getiren Barut, “Terliklerimi ellerime giyip futbol oynuyordum. Futbol benim için yaşam kaynağı. Alanyaspor’umuzun bütün maçlarını takip ederim. Pandemiden önce hiçbir maçı kaçırmadan statta izlerdim. Fanatik Alanyaspor ve Fenerbahçe taraftarıyım. Futbola arkadaşlarımın teşvikiyle başlamıştım. Ancak şimdilerde kronik rahatsızlıklarımdan dolayı futbol oynayamıyorum. 35 yaşından sonra tamamen oynamayı bıraktım. Şu an seyirciyim. Pandemi kapsamında genelde evden çıkmıyorum. İhtiyaçlarımız için Pazar ve markete gidiyorum” ifadelerini kullandı.
‘BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMEDİ’
Toplumun engelli vatandaşlara olan bakış açısının değişmediğini söyleyen Barut şunları söyledi: “10 sen önce durum ne ise şimdi de durum ne yazık ki aynı. Yapılan çalışmalar kapsamında engeller kaldırılıyor ama zihinlerdeki önyargıya kimse bir çözüm bulamıyor. Hepimiz aynıyız. Mesela benim ayaklarım yok. Bazı arkadaşlarımızın kolu yok, bazıları da görme engelli. Ama sonuçta kalbimiz var, duygularımız var. Önyargıların bir an önce dağılması lazım. Söylemde değil artık eyleme geçmemiz lazım. “- Haber Merkezi