Alanya, Armağan ve Buket Tirtikoğlu çiftini engelleri aşan evlilikleriyle tanımıştı. Geçirdiği iş kazasının ardından engelli olan Armağan Tirtikoğlu, hayata profesyonel sporla tanışınca daha da sıkı sarıldı. Engelli bilek güreşi branşında Kocaeli sağ kol birinciliği, sol kol üçüncülüğü, Sakarya birinciliği ve Marmara Bölge birinciliği olan ve Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Tirtikoğlu, Alanya’da engelli sporunun desteklenmemesinden dolayı zor anlar yaşadığını belirtti. 
’97 KİLOYA ÇIKINCA SPORA BAŞLADIM’
Kazanın ardından 97 kiloya çıkınca spora başladığını ardından da profesyonel olarak devam ettiğini belirten Tirtikoğlu, “Kocaeli’de engelli basketbol takımıyla görüşme sürecine girdim. Oranın idmanlarına katıldım. Aynı zamanda Sakarya Bilek Güreşi Kulübüyle de çalışmaya başladım. Hem basketbol hem de bilek güreşi aynı anda gitmiyordu. Bilek güreşinin şampiyonası yakın bir tarihte olduğu için basketbola ara verdim ve sadece bilek güreşiyle ilgilenmeye başladım. 2020 yılının mart ayında gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası pandemi nedeniyle iptal oldu” dedi. 
‘FEDERASYON VAR AMA BİLİNMİYOR’
Basketbol sporunun engelli olmayan kişilerin de sık tercih etmesinden dolayı bilindiğini ancak engelli bilek güreşi branşının yeteri kadar bilinmediğini dile getiren Tirtikoğlu, “Ben Sakarya’nın Pamukova ilçesinde yaşıyordum. Yaşadığım ilçede de bilek güreşiyle ilgili bir aktivite yoktu. Bundan dolayı her gün 45 dakikalık bir yolculukla merkeze iniyordum. İstikrarım çok yüksek olduğu için otobüsle her gün bu yolu gidip gelmek beni zorlamıyordu. Haftanın bir günü masa idmanı olarak geçiyordu. Uyku düzenine çok önem verilmesi gerekiyor. Belli bir saatte yatılıp belli bir saatte kalkılması gerekiyor. Belli bir diyet programına uymamız gerekiyordu. Bilek Güreşi Federasyonunun olmasına rağmen engelli bilek güreşi bilinmiyor. Zaten engelli bireylere güvenleri olmadığı için bunu da başaramayacağımız düşünülebilir” şeklinde konuştu. 
‘ALANYA’DA BU BRNANŞ DESTEKLENMİYOR’
Alanya’da engelli bilek güreşi branşının desteklenmediğini belirten Tirtikoğlu, “Türkiye Şampiyonasının ardından belli bir seviyeye gelmeyi başaran sporcular için dünya şampiyonası düzenleniyor. Benim de bu alandaki hayallerim yüksek. Ben Sakarya’dan Alanya’ya gelirken daha büyük imkanlarla karşılaşacağımı düşünüyordum. Ancak ne yazık ki hiçbir spor salonu engelli bireylere uygun değil. Öncelikli olarak Türkiye Şampiyonasına hazırlanmam gerekiyor ama Alanya’da bu branş desteklenmediği için antrenmanlara katılamıyorum. Bu konuda bize öncülük edecek kimse yok. Ferit Osmanlı gibi gerçekten dünyada en iyi bilek güreşçilerinden birisi Antalya’da olmasına rağmen ona da ulaşamadım” ifadelerini kullandı. 
‘ YÜZME ŞAMPİYONASINA KATILAMADIM’
Spina Bifida (ayrık veya açık omurga) artı hidrosefali (beyin ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesi) hastası. Ayrıca Tirtikoğlu 2017 yılından bu yana önce meme kanseri ardından metastaz sonrası oluşan periton (karın zarı) kanseriyle mücadele eden Buket Tirtikoğlu ise öok iyi yüzdüğünü ancak gerekli dersleri alamadığı için suyun yüzeyinde kalamadığını belirtti. Tirtikoğlu, “Benim hayalim de yüzme şampiyonasına katılabilmekti. Çok güzel yüzüyorum. Ancak gerekli imkanların olaması ve dersleri alamamam nedneiyle suyun yüzeyinde kalamıyorum. Alanya’da vücut engeli olan insanların düzenli olarak çalışabilecekleri bir havuz imkanının da olmasını istiyoruz” diye konuştu.
‘EMPATİ YAPILIP ÖN AYAK OLUNMALI’
Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile görüşebildiğini belirten Tirtikoğlu son olarak şunları söyledi: “Sayın Başkan Çavuşoğlu Alanya’da bir engelli spor kulübü olduğunu belirtti. Ancak ben 9 aydır burada yaşamama rağmen bütün araştırmalarım sonuçsuz kaldı. Kulübün biraz daha tanıtılması ve hayata küsen, barışmak isteyen engelli vatandaşların geri kazanılması adına adım atılması gerekiyor. Biz sadece bize empati kurularak alanında uzman kişilerin ön ayak olmasını istiyoruz.” – Gülşah Anak 
 

Editör: TE Bilisim