Kendisinden daha önce Müslüman olan üç çocuğunun yaşayışından etkilenerek İslam dinini araştıran ve Müslüman olmaya karar veren Jelle Karen için Alanya İlçe Müftülüğü’nde ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Jelle Karen’e özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslâm’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa’nın Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı kelime-i şehadet ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.”
DÜNYA İSMİNİ ALDI
Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından Jelle Karen, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olan Jelle Karen ‘Dünya’ ismini aldı. İhtida merasimi İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı. İlhan, Belçika vatandaşı Karen’e ihtida belgesi ile birlikte mealli Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti.

Editör: TE Bilisim