Bir Alman, bir İtalyan, bir Türk Paris'te Louvre Müzesi'ni gezerken "Adem ile Havva Cennet Bahçesinde "tablosuna bakıyorlarmış.

Alman, hemen atılmış: "Bedenlerinin kusursuzluğuna bakar mısınız? Adem ile Havva mutlaka Alman olmalı" demiş.

İtalyan, Alman'a itiraz etmiş: "Adem ne kadar yakışıklı. Havva bu kadar güzel ve çekici olduklarına göre hiç kuşkusuz bunlar

İtalyan'dır."

Türk, tabloyu uzun uzun izledikten sonra kararını verir: "Bunlar kesin Tük'tür üstte yok, başta yok. Elmadan başka yiyecek bir şey yok ama hala kendilerini cennette sanıyorlar" demiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı bir tesisin mitinginde yapılan yolları, köprüleri, havaalanlarını işaret ederek, "Avrupa bizi kıskanıyor.” demesi. Türkiye'de olumsuz bir gelişme ve felaket durumlarında iktidarın oyu birkaç puan düşünce hemen Almanya ve Avrupa ile kıyaslanıp, "Biz onlardan daha iyiyiz" söylemini öne çıkartarak toplumsal desteği tazeleme iktidar medyası tarafından sıkça başvurulan bir algı yöntemi haline geldi.

Avrupa bizim neyimizi kıskanıyor onu da anlamış değilim. Almanya'da GSMH'den kişi başına düşen pay 50 bin dolar seviyesini geçmiş. Biz de 9 bin dolar seviye- lerinde GSMH’den kişi başına düşen pay o ülke halkının refah seviyesinin en güzel göstergesidir.

Yargı siyasallaşmış, hukuk ayaklar altında. Anayasal hakkımız olan içinde şiddet barındırmayan protesto hakkımızı kullanamıyoruz. Sokağa çıkanlar cinsiyet farkı gözetilmeksizin polis tarafından coplanıyor, kadınlarımız saçlarından tutulup yerlerde sürükleniyor. Dolayısı ile Türkiye’nin İnsan Hakları Karnesi; İnsan Hakları İzleme Örgütü değerlendirmelerine göre zayıf. 20 yıl boyunca AKP iktidarı ülkeyi özgürlüklerin alabildiğine kısıtlandığı veya yok edildiği "Otoriter" bir devlete dö- nüştürdüğü gerçeğini gören Avrupa bizi niye kıskanıyor acaba? İnsani Gelişmişlik Endeksi’ne göre 6. sırada olan Almanya, 48. sırada yer alan Türkiye'yi niye kıskansın ki?

Gençler arasında yapılan ankete göre her 100 gençten 70'i yurt dışına gitmek istiyor. Eğitimli gençler arasında bu oran daha da yüksek. Doktor, mühendis, bilgisayar yazılımcısı gibi. Genç beyinler gidiyor. Geride kalanlara bakıyorsun 60 yaş üstü, üretime katkı sağlamayan, notere gitse gayrimenkul satışı için kendisinden vasi istenen adamlar ülke yönetimine tabi oluyorlar. Siyaseti bir meslek gibi görüp, işini kaybetmemek için her türlü fırıldağın içinde yer alabiliyorlar. Avrupa bizi bunun için kıskanıyor olabilir mi?

"Avrupa bizi kıskanıyor" palavralarıyla algı oluşturmaya çalışan iktidar ve onun besleme medyası üste yok, başta yok, vatandaş çıplak, insanlar açlıkla boğuşurken sizin o göstermek istediğiniz cennet tablolarına insanlar artık inanmıyor.

Unutmayın, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar."