Fuhuş; TDK göre ,içinde bulunanulan toplumun kurallarına uymayan bir biçimde bir veya birkaç kişiyle para karşılığında cinsel ilişkide bulunma .Bu mesleği icra edenlerde Fahişe denir ,ve bu meslek neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Ve bu mesleğin icra edildiği yerler genellikle Genelevleri ve Radevu evleridir .
Genelevler; devletin denetiminde ,ruhsatlı, vergi mükellefidirler .Örneğin İstanbul Karaköyde (Yüksek Kaldırım) Genelevi işletmecisi Matild Manukyan'ın 90 lı yıllarda üst üste birkaç yıl vergi rekortmeni olması her ne kadar anlı şanlı iş adamlarımızı hayrete düşürsede Matild Manukyan'ın ekonomimize katkısı inkara gelmez. 
Genelevlerde çalışan bayanlar ise işçi statüsünde olup ,rutin hijyen kontrolları İl Sağlık Kurulları tarafından yapılırdı. 
Randevu evlerine gelince ,bunlar gayriresmi işletmeler olup ,bizim öğrencilik yıllarımızda Beyoğlu Caddesinin arka sokakları ,Tarlabaşı'ında bulunan tarihi evlerin çoğu randevu evi olarak işletilirdi .Sokak aralarına girdiğiniz zaman,binanın girişinde pembe ampulün loş ışığında zor okunan apartmanın ismi veya numarası ,kapıda bekliyen façası bozuk bir adam sana "Buyur"der .Loş ışıklar altında aydınlatılan merdivenlerden çıkmak senin tercihin . 
Daha sonra Sadettin Tantan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığı yıllarda İstanbulda bütün Randevu evlerini kapattı . 
Fuhuş evlerinde kadınların yanında erkeklerde çalışırdı .Erkekler tarafından genellikle müşteriyi
uçuşa hazırlamak için "Yer Hizmetleri" veririlirdi
Bu hizmetler arasında "Çay servisi",Mekânın
temizliği ,Teşrifatcılık ;müşteriye oda numarasını göstermek ,Peçetecilik;müşteriye peçete sunmak gibi muşteri memmuniyetini sağlıyacak hizmetler sayılabilir. 
Katıldığı bir televizyon programında "Üniversiteler neredeyse Fuhuş evlerine döndü "diyen Öğretim Üyesi Prof Dr Ebubekir Sofuoğluna ,stüdyoda bulunanlar "Hocam ağır oldu genelleme yapmayın 
" demelerine rağmen Sofuoğlu iç karartıcı ,iğrenç iftiralarını sürdürmeye devam etmiş "Gelin ben sizi gezdireyim ,siz nerede yaşıyorsunuz "diyerek. 
Sormak lazım bu adama "Sen bu fuhuş evlerinde mesleğini icra ederken ne iş
yaparsın ?"Çaycı ,temizlikçi ,teşrifatçı,peçeteci ?En güzeli peçeteci ,bahşişi bol olur . 
Asıl içimizi acıtan;Dün bilim yuvası dediğimiz Üniversitelerimizin ,bugün medrese kafalı Öğretim üyeleri tarafından fuhuş yuvaları olarak nitelenmesi.VAH BENİM ÜNIVERSITELERİM VAH. 
Üniversitelerimizin bu medrese kafalı ,orta çağ karanlığına saplanmış öğretim görevlilerinden kurtulup Uluslararası saygınlığa kavuşağı günler yakın .Enseyi kararatmayalım.