ATOR tarafından yapılan açıklamada, son aylarda ortaya çıkan tasarruf eğiliminin kısa kasım tatillerine de yansıdığı kaydedilirken, belirtilen seyahatlerin bağımsız turistler arasında en çok talep gören ve organize turistlerin büyük bölümünün ilgi gösterdiği turları oluşturduğunun altı çizildi. GazetemRu’da yer alan habere göre birlik, bu dönemde özellikle uçak biletsiz iki veya üç gün için 9 bin rublelik turlarla birlikte uçak bileti içeren ve yaklaşık 40 bin ruble olan paket turların talep gördüğünü aktardı. Kısa kasım tatilleri için en popüler destinasyonlar Krasnodar bölgesi, St. Petersburg, Moskova bölgesi ve başkent Moskova olurken, aynı zamanda Kazan, Mineralnıye Vodi ve Dağıstan’a yönelik seyahatlerin de talep gördüğü ifade edildi.

MISIR VE TÜRKİYE EŞİT TALEBE SAHİP

Kasım ayı tatillerinde Mısır ve Türkiye, yurtdışı tatilleri için neredeyse eşit derecede talebe sahip olurken, bu iki ülkeyi izleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tayland ve Maldivler’e de ilginin yüksek olduğuna dikkat çeken ATOR, aynı zamanda turistlerin yüzde 83’ünün çocuklarıyla aile tatili planladığını ekledi.

ATOR, yakın zamanda tur operatörlerinin verilerine göre kasım ayında Rus turistler için en uygun deniz tatili fırsatını Türkiye’nin sunduğunu bildirmişti. (Kaynak Turizmgüncel.com)