Başkan Yücel turizimcilerin taleplerini dinledi Başkan Yücel turizimcilerin taleplerini dinledi

Yaşam Tasarım Okulları öğrencilerinin ev sahipliğini üstlendiği programda İtalyan misafirlere Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in de destekleri ile Antalya Müzesi, Side, Perge, Aspendos, Alanya Kalesi, Kızılkule gibi antik ve tarihi yerler gezdirildi. Alanya ve Türk mutfağına ait yemekler, Türk örf ve adetleri, gelenekleri tanıtıldı. İtalyan konuklara ve ilçede yaşayanlara Alanya Kültür Merkezinde (AKM) sahnelenen ve Yaşam Tasarım Okulları’nın hazırladığı ‘Diriliş’ adlı oyun sunuldu. İtalyan öğretmen ve öğrenciler gösteriyi çok beğenip önceden çalıştıkları türkü ve şarkıları seslendirerek misafirperverliği için okul öğrenci, öğretmen ve yönetimine teşekkür ettiler. Sahnede dünya barışı mesajı verildi. 
KUNO METODU ANLATILIP WORKSHOP YAPILDI
Öte yandan, okul öncesi eğitimin öneminin farkında olan Yaşam Tasarım Okulları Japon okul öncesi eğitiminin duayeni Mr. Yasuyoshi Kuno ile Alanya’daki okul öncesi öğretmenlerini eşsiz bir workshop çalışmasında buluşturdu. Yaşam Tasarım Okulları’nın özel misafiri olarak Alanya'ya gelen Japon okul öncesi eğitiminin önde gelen isimlerinden Mr. Yasuyoshi Kuno, Alanya'daki okul öncesi öğretmenlerine bir sunum gerçekleştirdi. Kaymakam Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'ın da katıldıkları sunumda konuşma yapan Salih Orgun ve Meral Orgun böyle bir eğitime öncülük etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdiler. 


“60 MİLYONDAN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ”
Kuno Metodu ve Gakken hakkında da konuşan Salih Orgun, “Japonya, İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini en derin yaşayan ülkelerden biri oldu. 60 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği tarihin en kanlı savaşında Japonya 2 milyon 100 bin askeri ve 580 bin sivil vatandaşı yaşamını yitirdi. Özellikle Nagazaki ve Hiroşima kentlerine atılan atom bombalarının açtığı yara hala hastalıklarıyla, ölümleriyle etkisini sürdürüyor. Tokyo yönetimi, neredeyse harap ülkeyi tekrar güçlendirmek adına iki yola girdi. Bir teknoloji diğeri de eğitim. Dünyaca ünlü Japon markaların kurulduğu veya güçlendiği döneme baktığınızda savaşın sonunda yaşanan gelişim sürecinde yaşandığını görmek mümkün. Bu sebeplerden ötürü sizleri Kuno Metodu ve Gakken Projemizle tanıştırmak istedik” dedi. Orgun ikinci projeleri olan Gakken hakkında da bilgiler verdi. Konuşmaların hemen ardından Mr. Kuno öncülüğünde workshop çalışması uygulandı. Alanya’daki pek çok okul öncesi öğretmeninin katıldığı eğitimde 3-6 yaş çocukların zihinsel ve duygusal gelişimini destekleyici etkinliklerden örnekler sunuldu. 
GAKKEN OKULU YAŞAM TASARIM ORTAOKULU’NDA
Gakken, Japonya’da 1946 yılında Hideto Furuoka tarafından 'İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı yıkımın yeniden inşasının yalnızca eğitimle olabileceği' felsefesiyle kuruldu. Yöntem olarak modern eğitim/öğretim tasarımı teorisi benimsenmiş olup yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi deneyselleştirmiştir. “Etkinlik Temelli" bir öğrenme programı olan Gakken programı çocukların “Neden” ve  "Nasıl" sorularına odaklanarak, bilimsel yöntemler aracılığıyla öğrencilerin "Araştırma Duygusunu" geliştirmek için tasarlanmıştır. Yaşam Tasarım Okulları, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra Gakken projesini yürüten sayılı okullardan biri oldu. – Haber Merkezi