"Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç"la başlayan uzay tutkumuz 16 Temmuz 1969 yılında aya fırlatılan Apollo 11 uzay aracı ile ivme kazandı. 20 Temmuz 1969 tarihinde aya ilk ayak basan astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin ile birlikte kazanılan bu ivme en uç noktaya taşındı. Şehirler arası seyahat firmaları Mercedes otobüslerin yerine, Magirus firmasının üretimi olan Apollo marka otobüsleri kullanmaya başladılar şehirler arası yolcu taşımada.

Kamyon, dolmuş şoförleri arabalarına Apollo yazdırmakla kalmadılar, bir de isimlerinin başına astronot ilave ederek Astronot Nuri, Astronot Niyazi, Astronot Gazi gibi isimlerle sükse yapmaya başladılar.

İnsanımızın uzay tutkusunun beyaz perdeye yansıması kaçınılmazdı. Senaryosunu Ferdi Merter'in yazdığı, yönetmenliğini Hulki Saner'in yaptığı, başrolünde Sadri Alışık'ın oynadığı "Turist Ömer Uzay Yolunda" çekildi. Daha önce Sadri Alışık, "Turist Ömer" tiplemesini birkaç defa canlandırmıştı. Seyirci tarafından seviliyordu. Filmin konusu:
Turist Ömer nikah masasına zorla oturtulduğu sırada Orin 7 gezegeninde yaşayan profesör tarafından ışınlanır. Orin 7 gezegenine ışınlanan Turist Ömer'in gezegende maceraları başlar.

"2023'te aya gideceğiz." Önce kulaklarıma inanamadım. İnsanımızın uzay tutkusunu bilen sayın Cumhurbaşkanı, Cem Yılmaz’ın G-O-R-A . ve A-R-O-G. filmlerini izledi mi bilmiyorum. Filmin kahramanı Arif'in ne kadar etkisinde kaldı bilemem. Yalnız sayın Berat Albayrak Enerji Bakanlığı sırasında, "Cumhurbaşkanımız aya dört şeritli yol yapacağım dese seçmenlerimiz inanır" demişti. Sayın Cumhurbaşkanı biraz da bunun gazı ile olsa gerek, "2023’te aya gidiyoruz" dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından sıklıkla dile getirilen bu "Mega Projeler"i ben durgun suya atılan taşa benzetirim. Durgun suya atılan taş su yüzeyinde küçükten başlayarak gittikçe genişleyen daireler oluşturur. Bir zaman sonra bu daireler gittikçe küçülerek kaybolur gider. Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. Kaç kişi hatırlar yerli araba, yerli traktör üretim projesini? Ne oldu yerli uçağımız? Bir türlü hangardan çıkamadı. -Karadeniz gazımızdan ne haber? Bu yıl Karadeniz’de hamsi yoktu, sondaj çalışmaları hamsi balığını ürkütmüş olmasın.

Hoca Nasreddin bir gün Akşehir Gölü’ne yoğurt mayalamaya gider. Hoca’yı iki kaşık yoğurtla göl kıyısında görenler, "Hocam sabah sabah göl kıyısında ne yapıyorsun?" diye sorar.
Hoca, "Göle yoğurt mayalıyorum" der. 
"Hocam göl yoğurt tutar mı hiç?" 
Hoca cevabı yapıştırır: "Ya tutarsa"
Sayın Cumhurbaşkanı bunu yapıyor. "Ya tutarsa."