Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna açıkladığı ‘İnsan Hakları Eylem Planın’dan sonra demokrasimiz tik tak, tik tak asla şaşmayan bir saat gibi işlemeye başladı. Maşallah nazar değmez inşallah. Allah kem gözlerden korusun, dünyanın gözü üzerimizde, gözü olanın gözü çıksın!
Kadını koruyan ‘İstanbul Sözleşmesi’ bir gecede Cumhurbaşkanımızın kararıyla geri çekildi. Kadın dediğin ne ki… Onlar sizin tarlanızdır, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz… Sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin… Unutuyorsunuz galiba, dayak cennetten çıkmadır… Hemen iyi bir şey olsa cennetten kovulmazdı demeyin. Adem ile Havva'nın cennetten kovulmasını nasıl yorumlayacaksınız?
*
HDP’li Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından, hükmün TBMM Genel Kurulunda okunması ile birlikte milletvekilliği düşürüldü. Adamı bir sabah vakti, abdest alırken yaka paça meclis binasından zor çıkardılar. Sonrası daha da kötü… Adam evinde yakalandı, ayakkabısını bile giymesine izin verilmedi. Hastanede başına gelenler ayrı ise bir yazı konusu…
*
Tik tak,tik tak demokrasimiz saat gibi... Sırada HDP’nin kapatılması gündemde. Alelacele Yargıtay Başsavcısı tarafından hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) sunuldu. Ancak Anayasa Mahkemesi HDP’nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin, usul eksikliklerini göz önüne alarak mahkeme üyelerinin oybirliği ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iadesine karar verdi. Sayın Devlet Bahçeli buna çok kızdı. Yaşlılık hallerinden olsa gerek kan şekeri de düşen Bahçeli, o kadar kızdı ki hani insanın şirazeden çıktığı, öfke patlaması yaşadığı, gözü hiç bir şeyi görmediği bir an vardır ya işte öyle bir anda ‘Anayasa Mahkemesi'nin kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır’ dedi. Eskiden olsa Anayasayı ilga suçundan hakkında dava açılırdı. Çok şükür artık eski Türkiye yok. İnsanlar ne istediklerini kolayca ifade edebiliyorlar.
Tıkır tıkır işleyen demokrasimizin en iyi göstergelerinden birisi de Merkez Bankası’na 21aya yakın bir sürede dördüncü başkanın atanmış olması. Artık insanlar birbirlerine "İnşallah Merkez Bankasına Tayyip 'in atadığı başkan olursun" diyerek beddua etmeye başladılar.
*
104 emekli amiral bir gece yarısı WhatsApp bildirisiyle saat gibi tıkır tıkır işleyen demokrasimize çomak sokmaya kalktı. Ana muhalefet partisi bu işin destekçisi. İktidarın algısı bu oy devşirme peşinde. İnsanın bu emekli amirallerin darbe yapacaklarına pek de inanası gelmiyor. Caddede karşıdan karşıya geçerken birilerinin bunların elinden tutması gerekiyor. AVM’lerde yürüyen merdivenlerden yardım almadan inip çıkma şansları yok. Nereden biliyorum,  68 yaşındayım aynı şeyleri yaşıyorum… Bakalım oyun içinde nasıl bir oyun oynanıyor, bekleyip göreceğiz. Enseyi karartmaya gerek yok.