Hemen hemen her düğünde görüyoruz bunları, resim ve videoları var! Ellerinde tüfekler, tabancalar, çoluk çocuk demeden ateş açan bu insanlar hangi ruh halindeler? 

Bu arada kadınlar ve gelinlerde başladı silah kullanmaya, bu nasıl düğüne gidiş, bu nasıl gelin alma merasimi? Şiddet boyut değiştirdi. Şiddet düğünlerin bir parçası oldu.

Onca aileler dost ve akraba neden düğüne gider,bu mutluluğu paylaşmak ve şahit olmak için.

Ne kadar cahilce bir davranış, insan hayatını hiçe sayıp, gelişi güzel ateş açıp insanlara kıyıyorlar.
Arabalarla caddelerde şov yapmanın kime ne faydası oluyor, bunun bir açıklaması var mı?

Düğünler için basılan davetiyelere mutlak bir not düşülmeli, silahla gelmek, kullanmak yasaktır diye. Ya da güvenlik personeli koyup, üst aranası yapılmalıdır.

Trafik kazaları zaten canımıza yetiyor, artık önden giden aracın ne yapacağını kestirmeniz gerekiyor. Sağa mı dönecek, sola mı dönecek, işaret verme kuralı yok, kafalarına göre takılıyor ,aniden durabiliyorlar! Anlayacağınız gibi, müneccim olmanız gerekiyor! Bunlar nasıl ehliyet alıyorlar, denetim şart!

Motosikletler çoluk çocuğun elinde, küçücük çocuklar arkalarına bir veya iki çocuk daha alıp, kocaman motosikletleri kullanıp, bir de ön teker kaldırma yapıyorlar! 

Nedendir bilmem ama ister büyük insanların ister küçük çocukların kullandığı motosikletlerin çoğunda dikiz aynaları yok! Bu durumda kaza risklerini daha çok artırıyor!

Konaklı’da eski Seraphan Oteli’nin önündeki dere kapand, yol yapıldı. Bu yolda bazen yukarıda bahsettiğim çocuklar motosiklet yarışları yapıyorlar! Yine bu yeni açılan yolda, aşıklar tepesi gibi gizli görüşmeler ve de arabalarda sevişmeler çok revaçta! Şehrin ortası ve göz önü.

Arabasını yolun kenarına çekip, bira şişelerini kafalarına dikip içenler, gürültülü müzik dinlemeleri de cabası. Özellikle bir beyaz doblo araba dikkatimi çekti. Benim gördüğüm 3 büyük bira şişesini devirdikten sonra arabayı çalıştırıp, trafiğe çıktı! Jandarmayı ikaz edip, durumu bildirdim ama sonucu göremedim. Düşününüz; karşınızdan bir araba geliyor ve alkollü, sizin bunu bilmeniz de imkansız!

Bunlar gerçekten tescilli magandalar, ne kendilerini ne de çevrelerindeki canlıları görmüyorlar, çünkü şiddet duygusu gözlerini kör etmiş.