Deneyimli gazeteci Ahmet Tunç’un hazırlayıp sunduğu Haber Masası’nda gündem yine turizmdi. Geçtiğimiz hafta ALTİD Başkanı Burhan Sili2nin konuk olduğu programın bu haftaki konukları Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkan Yardımcısı ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Yılmaz oldu. Pasha Restoran’dan canlı olarak yayınlanan programda ilk olarak turizm sezonuna ilişkin değerlendirmeler ve tanıtım çalışmaları konuşuldu. 

“2016 VE 2017’Yİ HATIRLAMAK İSTEMİYORUZ”

2018 turizm sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “2016 -2017 sezonlarını hatırlamak istemiyoruz. O kadar kötü geçen 2 yılki. 2018 yılı bizim beklentilerimiz doğrultusunda gelişti. Zaten fuarlarda güzel haberler vermiştik. 2017’ye göre çok daha güzel geçti. Kaybedilen pazarlar geri geldi. Küs olan uçaklar tekrar burunlarını şehrimize doğru döndürdü. Bunların sonucu olarak 2018 geçmiş yıllara göre sayı olarak çok iyiydi. Mısır ve Tunus gibi ülkelerin seviyesine düşmüştük. Ancak yeni gelişmelerle tekrar İspanya gibi üst seviye turizm destinasyonları noktasına geldik. Bu da kalitenin yükselmesinde önemli bir etken olacak ” Dedi.

“BORÇLARIMIZI ÖDEDİK”

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Alanya YTK Başkan Yardımcısı Kerim Yılmaz’da 2018 yılının çok olumlu geçtiğine işaret ederek, “Tüm Esnaf bu yıl turizmden para kazandı. En azından kimsenin borcu kalmadı herkes borcunu ödedi. Sadece otelciler değil herkes para kazandı. Otelcilere teşekkür ediyoruz onlar turizmin öncüleri. Biz acente olarak turisti otele bırakıyoruz. Tüm yük otelcinin üzerinde. Özellikle Rusya’da satışlar iyi görünüyor 2019’da daha iyi bir sezon bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

“TANITIM SADECE FUAR DEMEK DEĞİL”

Tanıtım çalışmalarına yönelik de açıklamalarda bulunan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Biz fuarlarda sadece stantta durup çanta dağıtmadık. Bütçemizi 1 milyona kadar çıkardık. Sadece fuar odaklı olsaydık 350 bin bize yeterli olurdu. Sırbistan Belgrad fuarında bir yönetici arkadaşımız oranın en önemli sanatçısı ile irtibata geçiyor ve burada klip çekiyoruz. O klip milyon üzerinde tıklanma aldı. Para versek yapamayız. ALTİD bize çok destek veriyor. Bize 20 bin TL’ye ye mal oldu. Ama para ile yapmaya kalksak 500 bin TL’yi bulurdu. Biz bakanlıktan belli konularda çok destek alıyoruz.” Şeklinde konuştu. 

“EN BÜYÜK SORUN KAÇAK”

TÜRSAB Alanya YTK’nın çalışmaları ile ilgili bilgiler veren TÜRSAB Alanya YTK Başkan Yardımcısı Kerim Yılmaz ise, “Ekibimizle birlikte bu 3 ay içerisinde inanılmaz şeyler yaptık. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla birlikte çok yoğun çalışma yaptık. Zaten biz seyahat acentelerinin sıkıntılarını biliyoruz. Çekirdekten geldik. Ben 1989’da başladım. En büyük sıkıntımız kaçak acentecilik faaliyetleri. Bununla ilgili büyük mücadeleye başladık. Sayın Kaymakamımız ve kolluk kuvvetlerimiz bize çok destek veriyor. Şikâyetlerin hepsini değerlendirdik. Kaçağı bitiremeyiz ama en aza indirebilirsek başarılı olacağız. “ Dedi.