Alanya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (ALSMO) Başkanı Kerim Gökçeoğlu, Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan Haber Masası programına konuk oldu. Alanya ve ülke ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gökçeoğlu, son yıllarda Çiftlik Bank olayında yaşandığı gibi bazı network sistemlerinin toplumda büyük yaralar açtığını söyledi. Vatandaşları bu sistemlere itibar etmemeleri konusunda uyaran Gökçeoğlu, “Dikkatli olun, üzülmeyin. Alanya ve Türkiye’de binlerce ocak bu sistemler yüzünden söndü” dedi.

ÇİFTLİK BANK OLAYI

Çiftlik Bank sisteminin bir network olmadığını, ancak bazı sistemlerin farklı şekillerde vatandaşın karşısına çıktığını dile getiren Gökçeoğlu, “Bu biraz saadet zinciri olaylarına benziyor. Bugün bankalarımız yüzde 13 civarında faiz verirken 1’e 100 kazanma şekli dünyada yok. Vatandaşlarımız bu umutlara kapanmasın. Çünkü bir gün hüsrana uğrayabilirler. Bu umutlar biraz da eş, dost ve arkadaş vesilesi ile oluyor. Ben kazandım sen de kazan diyen kişiler, toplumu da yanlış yönlendirmiş oluyor. Bu umutların temelinde ise ülkenin ekonomik durumu ve refah seviyesi yatıyor. Ekonomik durumu ve refah seviyesi düşük olan ülkelerde bu tür sistemlere ve şans oyunlarına yöneliş fazla oluyor” diye konuştu.

BİTCOİN’E DİKKAT

Son zamanlarda bir kripto para sistemi olan Bitcoin’e de büyük bir yöneliş olduğunu dile getiren Gökçeoğlu, vatandaşları bu konuda da uyardı. Gökçeoğlu, Bitcoin’i asla bir para kazanma aracı olarak görmemek gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bitcoin’i çiftlikbank ve network olaylarından farklı tutmak gerekiyor. Bunun teknik bir altyapısı var ve dünyadaki bazı ülkeler bunu bir değişim aracı olarak tanıdı. Ancak çok büyük inişler ve çıkışlar yaşanıyor. Vatandaşlarımız bu sistemi bir para kazanma aracı olarak görürlerse hüsrana uğrayabilirler. Sürprizlerle karşılaşabilirler.”

“HAYALLER GERÇEK OLDU”

Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (ALSMO) işleyişi hakkında da bilgiler veren Başkan Gökçeoğlu, göreve geleli 22 ay gibi bir süre olduğunu, iki yılı doldurmadan bazı hayalleri gerçeğe çevirdiklerini belirtti. En büyük hayallerinin yıllardır tamamlanamayan seminer salonunu hizmete sokmak olduğunu kaydeden Gökçeoğlu, “Üyelerimizin de desteğiyle bu hayalimizi gerçekleştirdik. 300 kişilik seminer salonumuzu sadece üyelerimizin değil Alanya’nın da hizmetine sunduk. Geçtiğimiz yıl da yönetim kurulu üyelerimizle odamıza bir hizmet aracı kazandırdık. Huzur haklarımızı odamıza bağışlıyoruz ve üyelerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde eğitim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim