Günlerdir medyada dönen bir haber var. Gazeteci-Yazar Kaşıkçı Beyefendi, İstanbul'da Büyükelçiliğe evlilik kağıtlarını tamamlamak için giriyor bir daha da çıkamıyor. Girerken kapıda bir beyle selamlaşıyor, yine kapıda siyah bir elçilik minibüsü bekliyor. Kaşıkçı bey nereden bilebilirdi ki öldürülüp parçalara ayrılıp, bu minibüsle taşınacağını.

Ne kadar vahşet dolu bir hal aldı bu olay, üstelik de bizim ülkemizde. Elçilikte arama yapılması bekleniyordu, günler geçti, “atı alan Üküdar’ı geçti” diye bir terim vardır. Büyük elçi ise uçtu kaçtı, her şey ne kadar kolaylaştı.  Adamlar Suudi Arabistan’dan bir gece sabaha karşı özel uçaklarla geliyorlar, hepside işinde uzman. İnsan öldürmek ve işkence konusunda ihtisas sahipleri.

İşkence yap, öldür, parçalara ayır, minibüsle bilinmezlere taşı, sonrada haberimiz yok de. Kendi vatandaşın olan soylu bir ailenin evladı olan gazeteciyi öldür, yok et. Yarabbi şükür de ve kaç ülkene dön. Bu nasıl Müslümanlık? Medyada konuşulanlar bunlar.  Nişanlısı iyi ki orada imiş. Hiç olmaz ise canlı tanık, umarım bu Türk kızını da öldürmezler.

Bu gazeteci ne için öldürüldü ise belki bu bayan da biliyordur. Nişanlısının da korumaya alınması lazım, onunda tehlikede olduğunu zannediyorum. Korumaya alınmaz ise ya bir kamyon ya bir araba kazasında onu da öldürürler, bunlar olmuş  kaza süsü verilen olaylardır.

Gazetecilerin can güvenliği kendi ülkelerinde yok iken, Türkiye’de bile bu Cinayeti işleyebiliyorlarsa vay haline gazetecilerin ve diğer insanların!

Yukarıda attığım başlık gibi ne hale geldik, insanların tavuk kadar kıymeti kalmadı.  Nasıl bir Dünya’da yaşıyoruz?

Bir kaç gün önce Vatikan’da Papa bir açıklama yapmıştı, kürtajın bir cinayet olduğunu, kürtaj yaptıranların da katil olacaklarını söyledi. Hey Allah’ım dedim,  Afganistan, Irak, Suriye’de, Yemen’de, Filistin’de çıkan savaşlarda yüz binlerce masum çocuk, bebek öldürüldü!

Bu Papa nerelerde idi bu çocuklar vahşice katledilirken?  İyi bir din adamının yapması gereken, kürtajla uğraşmayı bırakıp, savaşları vahşeti durdursun. İnsanoğlu acımasız katillere dönüştü, vicdan kalmadı ve tavuk kadar kıymetimiz kalmadı.