Kendini daha formda, mutlu, enerjik, dingin, özetle daha iyi hissetmek ister misin? Yeterli ve dengeli beslenerek edineceklerine odaklanırsan sağlıklı yaşamı sıkıcı diyet listeleri ile eziyet çekmek olarak görmezsin. Yasaklar veya yoksunluk diyetleri hiçbir zaman çözüm değildir. Çünkü aç kalırsan beden bunun mutlaka rövanşını alacaktır. Sürekli kilo verip aldığın yoyo diyetler metabolizmanı yavaşlatır, iştahını açar ve sahte karbonhidrat krizleri yaşamana sebep olur. Şeker bağımlılığı bilinç bulanıklığına, irade zayıflamasına, yorgunluğa neden olur bu yüzden şeker yerken önce sahte bir enerji hisseder sonra odaklanmanızın dağıldığını, uyku haline gerginliğe dönüştüğünü görürsün. Bu da iç sesini duymanı önler kendine iyi gelecek gıdaları seçme eğilimini kaybedersin.

Bu yüzden benim her zaman her yerde vurguladığım gibi diyeti mutluluk olarak görmen yediklerinle mutlu olmana bağlıdır. Bu sürdürülebilir bir beslenme kültürü oluşturacak alışkanlıklarla mümkündür. Bu yüzden seninle en sık yaşanan krizlerden biri olan tatlı isteğine çözümler sağlamak ve şeker isteğini doğru yöntemler ile köreltmek için öneriler paylaşıyorum.

Şekeri bırakmana destek önerilerim:

            Günlük içtiğin suyun en azından 1 bardağına 1 tutam himalaya tuzu ekle.

            Düzenli olarak yeterli su iç hatta sularını sebze ve meyvelerle canlandırarak etkisini artır.

            Maden suyu baş tacın olsun. İçine ekleyeceğin kekik+ greyfurt, limon+ nane, yaban mersini+ zencefil+ limon, çilek+ ananas, yaban mersini+ mandalina gibi meyve illüzyonları ile maden sularına lezzet kat.

            Gazlı içecek ve şekerli her türlü meyve suyundan kesinlikle uzak dur.

            Her gün mutlaka 2-3 kupa bitki çayı tüket; özellikle beyaz, yeşil, mate çayı, rooibos, zencefil, karanfil, tarçın tercih et.

            Ani açlık isteklerinde taze hindistan cevizi tüket.

            Elma sirkesi ve baharatları bol kullan. Özellikle acı biber, zerdeçal, zencefil, kimyon, kekik, sumak, tarçın beslenmende bolca yer alsın.

            İkindi ara öğününü sakın ihmal etme; ana öğün kadar kıymetli unutma!

            Meyve yediğinde yanında muhakkak süt iç veya badem ye. Meyveye tarçın serpmeye çalış.

            Şeker isteği genelde serotonin eksikliği ile artar bunu önlemek zengin bağırsak florası ile mümkündür. Serotoninin %70’den fazlası bağırsaklarda üretilir. Bu nedenle beslenmende düzenli olarak probiyotik ve prebiyotik besinlere yer ver; kefir, ev yoğurdu, tarhana, turşu tüket.

            Serotonin hormonunu harekete geçiren en önemli faktörlerden birisi de Egzersiz! Günlük rutininin bir parçası haline getir.

            Uykusuz kalma bu enerji düşüşleri canının tatlı istediği yanılgısına düşmene sebep olur. Düzenli ve derin uyumaya dikkat et.

            Stresini iyi yönetmek temel hedefin olsun.