Süper Lig’de birkaç haftadır inişli çıkışlı bir grafik çizen ve son iki maçını kaybeden Alanyaspor’a Avrupa kupalarına katılma şansını riske attı. Oynadığı son 11 deplasman maçının sadece birini kazanabilen Alanyaspor (3B - 7M), bugün şampiyonluk avantajını bırakmak istemeyen Beşiktaş’a konuk olacak. 
EFECAN KARACA YOK
Son iki maçta 5 puan kaybeden Beşiktaş (1B - 1M), şampiyonluk yolunda daha fazla puan kaybetmek istemezken, son iki maçını kaybeden Alanyaspor da Avrupa kupalarına katılma şansını sürdürmek istiyor. Alanyaspor’da takımın önemli isimlerinden Efecan Karaca forma giyemeyecek.
SADECE 1 KEZ YENEBİLDİ
Süper Lig’in ilk devresinde Çağdaş Atan’ın takımı, ‘Ustam’ diye hitap ettiği Sergen Yalçın’ın takımını 2-1 mağlup etmişti. Alanyaspor, Süper Lig’e çıktığından bu yana Beşiktaş’ı ilk kez bu maçta yenmeyi başarmıştı. Toplamda 9 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Beşiktaş 7, Alanyaspor ise 1 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sonuçlandı. 
MAÇIN HAKEMİ ÖZTÜRK 
Vodafone Park’taki zorlu mücadele bugün saat 19.00’da başlayacak. Maçta hakem Ümit Öztürk görev alacak. Öztürk’ün yardımcılıklarını Kerem Ersoy ile Alpaslan Dedeş yapacak. Alper Çetin dördüncü hakem olacak. – Haber Merkezi