2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu olarak Türkiye’ye motor sporları tarihindeki en büyük başarıyı getiren Toprak Razgatlıoğlu, 2022 Dünya Superbike Şampiyonası’nın altıncı durağı olan Çekya’da zafere ulaştı. Güne Superpole yarışını kazanarak başlayan Toprak, hafta sonunun ikinci yarışına polepozisyonundan başladı ve rakiplerini geride bırakarak damalı bayrağı ilk sırada gördü. Pata Yamaha Fabrika Takımı pilotu Toprak Razgatlıoğlu, Britinya GP’de kazandığı iki yarışın ardından Çekya’da da galibiyete ulaştı.
YEDİ TUR KALA BİRİNCİLİĞİ ALDI
22 turluk yarışa pole pozisyonundan başlayan Toprak Razgatlıoğlu, rakipleri Jonathan Rea ve Alvaro Bautista’ylakıyasıya bir rekabete girdi. Üçlü arasında tur tur liderliğin el değiştirdiği yarışın bitimine yedi tur kala Toprak liderliğe yükseldi. Son bölümde de çekişmenin devam ettiği yarışta milli motosikletçi, damalı bayrağı ilk sırada geçti ve son altı yarışta beşinci galibiyetini aldı. İkinciliği Alvaro Bautista, üçüncülüğü de Jonathan Rea elde etti. 2022 WSBK’desezonun yedinci durağı olan Fransa GP, 9-11 Eylül tarihlerinde koşulacak.

TOPRAK RAZGATLIOĞLU KİMDİR?

Toprak Razgatlıoğlu 16 Ekim 1996 yılında Alanya'da dünyaya geldi. Superbike Dünya Şampiyonası'nda Yamaha adına yarışan Türk motosiklet yarışçısı olan Toprak bu spora 7 yaşından itibaren başlamıştır.

Toprak Razgatlıoğlu Superbike tarihindeki ilk Türk dünya şampiyonu olma başarısı göstermiştir. "Tek Teker Arif" lakabıyla tanınan Arif Razgatlıoğlu'nun oğlu olan Toprak 16 yaşında İstanbul Park’ta pist rekoru kırarak, Türkiye Pist Şampiyonu olmuştur.

Kenan Sofuoğlu'ndan eğitimler alan Toprak 2020 SuperbikeDünya Şampiyonası'nda  PATA Yamaha takımı adına yarışarak Avustralya'da sezonun ilk galibiyetini kazandı.

Toprak Razgatlıoğlu 2021 Superbike Dünya Şampiyonası sürücüler klasmanında en yakın rakibi Jonathan Rea'in önünde tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. Toprak bu şampiyonluk ile Jonathan Rea'in 6 yıllık şampiyonluk serisini noktalamıştır.– İHA