Beşiktaş penaltılara giden karşılaşmada Süper Kupa'yı kazandı, Antalyaspor ise bu kupayı ilk defa müzesine götürme hedefini gerçekleştiremedi.Beşiktaş penaltılara giden karşılaşmada Turkcell Süper Kupa'yı kazandı, Antalyaspor ise bu kupayı ilk defa müzesine götürme hedefini gerçekleştiremedi.Beşiktaş böylece geçen sene kazandığı Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın yanına Süper Kupa'yı da ekleyerek ulusal turnuvalarda üçte üç yaptı.Katar'daki Ahmed bin Ali Stadyumu'nda oynanan maçın 90 dakikasına damgasını vuran futbolcu ise önce takımını öne geçiren, ardından da kendi kalesine attığı golle Antalyaspor'un skora denge getirmesini sağlayan Atiba Hutchinson oldu.
Atiba 33. dakikada ceza sahası içine Rosier'nin gönderdiği topu sol ayağıyla yan ağlara göndererek skoru 1-0'a taşıdı.74. dakikada ise ceza sahasından çekilen bir şutu durdurmak isteyen Atiba, topun ayağına çarpıp kaleciyi yanıltmasıyla kendi ağlarını havalandırdı.Maçın geri kalanında gol sesi çıkmayınca karşılaşma uzatmalara gitti.Uzatmalarda iki takım da buldukları pozisyonları değerlendiremedi.Bunun üzerine penaltı atışlarına geçildi.Antalyaspor'da Mustafa Erdilman'ın penaltısını Beşiktaş'ın kalecisi Ersin Destanoğlu çeldi, top direğe çarpıp dışarı çıktı.Sherel Floranus'un penaltısı ise önce direğe, ardından Ersin Destanoğlu'na çarparak dışarı gitti.Beşiktaş'ta sırasıyla Alex Teixeira, Michy Batshuayi, Atiba Hutchinson ve Demagoj Vida'nın atışlarını gole çevirmesiyle Kara Kartallar 4-2'lik skorla maçı kazandı.1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Kupası adı altında oynanan ve Türkiye Kupası kazananı ile 1. Lig kazananını karşı karşıya getiren bu karşılaşma, 1998'de sonlandıktan sonra 2006'da Süper Kupa adıyla tekrar geri dönmüştü. Beşiktaş bu kupayı da en son o yıl kazanmıştı.Beşiktaş bugünkü zaferiyle müzesindeki Süper Kupa sayısını 9'a çıkararak kupayı en çok kazanan takımlar sıralamasında Fenerbahçe ve Trabzonspor'la birlikte 2.liğe yerleşti. Bu sıralamada zirvede ise 16 kupayla Galatasaray bulunuyor. Beşiktaş geçen sezon hem Süper Lig'i hem de Türkiye Kupası'nı kazandığı için finali Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor ile oynadı.Geçen ay yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2011 yılında şike soruşturması nedeniyle oynanmayan Süper Kupa'nın da bu sezon oynanmasını talep etmişti.O yıl da Fenerbahçe ve Beşiktaş karşı karşıya gelecekti.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
9. dakikada ceza sahası içinde savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Josef'in şutu yandan dışarı çıktı.
28. dakikada ceza yayı üzerinden Ghacha şutunu çekti, kaleci Ersin köşeye giden topu kontrol etti.
33. dakikada sağ kanattan Rosier’in kale önüne yerden pasında Atiba’nın şutu filelerle buluştu. 1-0
45+1. dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına gelen ortada Atiba’nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
52. dakikada Kenan’ın pasında kale önünde topla buluşan Larin, bomboş durumda meşin yuvarlağı auta gönderdi.
64. dakikada sağ kanattan ceza sahasına sokulan Atiba’nın pasında sol çaprazdan Josef’in şutunu kaleci Boffin kurtardı.
65. dakikada Güray’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Crivelli’nin şutunda top kalenin üstünden dışarı çıktı.
74. dakikada sağ kanattan Hakan Özmert’in kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahası dışında buluşan Güray’ın şutunda Atiba ters bir vuruşta meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-1
110. dakikada Umut’un ön direğe ortasında savunmadan seken topla penaltı noktası üzerinde buluşan Josef’in şutunu kaleci Boffin iki hamlede kontrol etti.

Stat: Ahmed Bin Ali
Hakemler: Halil Umut Meler xx, Süleyman Özay xx, Candaş Elbil xx
Beşiktaş: Ersin xx, Rosier xx, Vida xx, Montero xx, Rıdvan xx (Welinton dk. 104 x), Josef xx, Atiba xx, Pjanic xx (Umut Meraş dk. 68 x), Kenan x (Emirhan İlkhan dk. 80 x), Larin xx (Teixeira dk. 80 x), Batshuayi xx
Yedekler: Emre Bilgin, Göktuğ Baytekin, Demir Ege Tıknaz, Emirhan Delibal
Teknik Sorumlu: Önder Karaveli
Antalyaspor: Boffin xx, Bünyamin xx, Veysel xx, Kudriashov xx, Eren xx (Mukairu dk. 46 x), Doğukan xx (Mustafa Erdilman dk. 94 x), Poli xx (Floranus dk. 95 x), Milosevic xx (Hakan Özmert dk. 64 x), Güray xx, Ghacha x (Amilton dk. 64 x), Crivelli xx (Gökdeniz Bayrakdar dk. 75 x)
Yedekler: Dogukan Özkan, Diogo Sousa, Nuri Sahin
Teknik Direktör: Alfons Groenendijk
Goller: Atiba (dk. 33) (Beşiktaş), Atiba (dk. 74 k.k.) (Antalyaspor)
Penaltılar:
Atanlar: Güray, Hakan Özmert (Antalyaspor), Teixeira, Batshuayi, Atiba, Vida (Beşiktaş)
Kaçıranlar: Mustafa Erdilman, Sherel Floranus (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Veysel, Boffin (Antalyaspor), Pjanic, Welinton (Beşiktaş)