İtalya’da düzenlenen Avrupa Down Sendromlular Oyunları'nda ülkemizi ve Alanya’yı temsil eden Dilara Çevik, gülle atma ve 800 metre yürüyüş alanında dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Toplamda 3 altın, 1 gümüş madalya kazanan Dilara Çevik, antrenörlerini, arkadaşlarını ve ailesini gururlandırdı. 
22 yaşındaki Mozaik Down Sendromlu Dilara Çevik, 5 yaşından beri çeşitli spor dallarının yanında özellikle atletizm sporu ile uğraşıyor.  Alanya’daki eğitim öğrenimin ardından bu yıl Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümünden mezun olan Çevik, 2012 yılından beri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Atletizm spor dalında çalıştı. 
Dilara Çevik, 2012 yılından bugüne dünya genelinde sayısız başarılara imza atarak madalyalar kazandı. 2013 yılında İtalya’nın Roma şehrinde yapılan Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda gülle atmada, 2017 yılında Portekiz’in Porto şehrinde düzenlenen Down Sendromlular Uluslararası Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada da dünya rekoru kırmıştı. – Haber Merkezi