Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) resmi internet sitesinde kararlarını açıkladı. Yapılan açıklamada Alanyaspor’un 5-0 galip geldiği Trabzonspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Corendon Airlines Kuzey Tribünü Kuzey Kale Arkası D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine ve  taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği belirtildi. 
Aynı maçta Trabzonspor’a ise meydana gelen taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100 bin TL para cezası, saha olayları nedeniyle 112 bin para cezası ile cezalandırılmasına ve ilgili taraftarların bir sonraki misafir takım maçı için biletlerin bloke edilmesine karar verildi. 


İŞTE BÜTÜN CEZALAR 
Öte yandan Galatasaray ile oynanan derbi maçta kırmızı kart gören Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci'ye ciddi faulü nedeniyle 2 maç men cezası verildiği, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın da 75 gün hak mahrumiyeti ve 96 bin lira para cezası aldığı belirtildi.
Kurul, Fenerbahçe'ye ise derbi maçtaki saha olayları nedeniyle 112 bin lira para cezasının yanı sıra bazı tribünlerde yer alan taraftarların bir sonraki müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verdi.
Ümraniyesporlu oyuncu Anıl Demir'e de sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle 1 maç men ve 26 bin lira para cezası verildi.
Kurul Galatasaray'a 21 bin ve VavaCars Fatih Karagümrük'e 100 bin lira ceza verildiğini açıkladı. Kaza, D-400 Karayolu Manavgat çevre yolunda yaşandı.