Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi'nde 2016-2017 sezonu Atatürk Spor Salonu'nda yapılan törenle başladı. Açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Bahattin Bayraktar, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Köksalan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖRNEK PROJE BÜYÜYOR

Okullar Ligi'nin gençliği kötü alışkanlıklardan korumayı, sağlıklı bireyler yetiştirmeyi, spor altyapısına yetenekli gençler kazandırmayı amaçladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, "Bu yıl katılım sayısının 3 yılda neredeyse 3 katına çıkması da bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu gösteriyor. Bu salondan Antalya'ya Türkiye'ye hatta dünyaya çok önemli sporcular çıkacaktır" dedi.

 REKOR KATILIM

Okullar Ligi'nde bu yıl rekor katılım yaşandı. İlk yıl 1300, geçen yıl 2 bin 700 öğrencinin yer aldığı ligde 2016-2017 sezonuna 120 okuldan, 235 takım ve 4 bin öğrenci katılıyor. Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerindeki okulların mücadele ettiği Okulların Ligi'nde bu sezon spor dallarının sayısı da arttı. Futbol, basketbol, voleybol ve hentbola ek olarak oryantiring müsabakalarının da eklendiği Okullar Ligi'nde heyecan fırtınası 7 ay sürecek.

Açılış töreninde nefes kesen akrobasi gösterileri, trio bisiklet şovu ile dans gösterileri de yer aldı. Okullar Ligi açılış töreninde ayrıca tüm öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından spor malzemesi dağıtılırken, Antalyaspor forması hediye edildi.