Burak Gül 

3 Avrupa, 5 Dünya Şampiyonluğu ve 1 Profesyonellik Dünya Kupası sahibi Milli Bilek Güreşi Sporcusu 37 yaşındaki Ferit Osmanlı, çalışmalarını Alanya’da sürdürüyor. Türkiye’nin dünyadaki gururu sporcular arasında yer alan Osmanlı, Gerçek Alanya Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, neden bilek güreşini seçtiğinden hedeflerine ve Türkiye’nin bilek güreşindeki yerine kadar bir çok konu konuşuldu. 

“SÜLALEME KARŞI ZAFER KAZANMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM”

Gerçek Alanya Gazetesi Muhabiri Burak Gül’ün sorularını yanıtlayan Ferit Osmanlı, neden bilek güreşi sporunu seçtiğini anlattı. 21 Yıldır profesyonel olarak turnuvalara katılan ve 2009 yılından bu yana da Milli Takım’da yer alan Ferit Osmanlı, “Bizim sülalede önemli bir kültürdür bilek güreş. Düğünlerde bile bilek güreşi yapardık. İlk zamanlar beni yenebiliyorlardı. Bende çok çalıştım ve artık sülalede kimse beni yenemiyor.” Dedi. 

“GENÇLERİMİZ DÜZGÜN BESLENMİYOR”

Alanya’ya yerleşmek istediğini ve burada sporcu yetiştirmek istediğini ifade eden Bilek Güreşi Dünya Şampiyonu Ferit Osmanlı, “Ben aynı zamanda antrenörlük yapıyorum. Hedefim Alanya’ya yerlşemke ve yeni sporcular yetiştirmek. Ancak gençlerimiz öncelikle beslenmesine dikkat etmeli. Gençlerimiz iyi beslenmiyor. Bu oldukça üzücü bir durum.” İfadelerini kullandı. 

“EN ÇOK MADALYA BİLEK GÜREŞİNDE”

Romanya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan Ferit Osmanlı, Vücut Geliştirme, Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu’na her geçen gün çok sayıda sporcunun katıldığını ifade ederek, “Bilek güreşi 1350 sporcu ile en fazla turnuva katılımı yapılan spor branşı. Ve dolayısı ile bu branşta çok madalya kazanıyoruz. Amacımız bilek güreşinin en üst seviyeye çıkması.” Şeklinde konuştu.