İşte kiralıkların performansları:
Aytemiz Alanyaspor, 2019 – 2020 sezonunda kadroda düşünmediği İsaac Sackey, Hasan Ayaroğlu, Tayfur Bingöl’ü sezon başında, Haydar Yılmaz’ı ise devre arasında kiralık olarak gönderdi. Kiralık giden 4 futbolcudan Sackey ve Tayfur yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle zaman zaman takımlarından uzak kalırken Hasan Ayaroğlu ise maç sayısındaki artışla dikkat çekti. Haydar Yılmaz için ise kiralık süresi çok da parlak geçmedi. 
SACKEY SÜPER LİG’DE FORMA BULDU
Sezon başında Yukatel Denbizlispor’a gönderilen 26 yaşındaki ön libero, Trabzonspor’dan transfer edilen Onazi ile forma savaşına girdi. Ligin ilk yarısında ve ikinci yarının başalrında forma bulan Sackey, Denizlispor forması ile 16’sı Süper Lig ve 4’ü Türkiye Kupası olmak üzere toplam 20 maçta 1404 dakika forma giydi ve 5 sarı kart gördü. Ardından 23’ncü haftada sakatlanan futbolcu ligde 5 hafta forma giyemedi. Sakatlık sonrası 29’ncu haftada süre almayı başaran Sackey, Çaykur Rizespor maçında 28 dakika forma giydi. Yine sezon başında 1’nci Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a gönderilen Hasan Ayaroğlu’da takımıyla 25 resmi maça çıktı ve 3 gol 1 asistlik performans sergiledi. 
TAYFUR BURSA’DA FORMASINA KAVUŞTU
Sezon başında Alanyaspor’un planlamasında yer alan Tayfur Bingöl ise ligin ilk yarısında turuncu yeşilli formayı sadece 4 dakika giydi. Sakatlık sorunları da yaşayan kanat oyuncusu devre arasında 1’nci Lig’de mücadele eden Bursaspor’a kiralandı. Yeşil beyazlı takımda istekli bir oyun sergileyen Tayfur Bingöl, takımının oynadığı 13 maçın 11’inde 90 dakika sahada yer aldı. Bu maçlarda 2 gol 1 asistlik performans sergiledi. Ligin devre arasında Gaziantep Futbol Kulübü’ne kiralanan kaleci Haydar Yılmaz ise takımıyla resmi maçlarda yedek kulübesinde olmasına rağmen süre alamadı. 
Sezonun sona ermesi ile birlikte Alanyaspor’a dönecek futbolcuların geleceği ile ilgili kararı teknik heyet verecek. – Burak Gül