Süper Lig Cemil Usta Sezonu 30’ncu hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor deplasmanda Ankaragücü’ne konuk olacak. Bugün saat 18:30’da Eryaman Stadyumu’nda oynanacak karşılama için turuncu yeşilli takım Gazipaşa Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla Ankaray’ya giderek kampa girdi. Alanyaspor ‘un ilk 5 hedefi ve Ankaragücü’nün ligde kalma umutlarını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıyan mücadeleyi İzmir Bölgesi Hakemi Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Samet Çiçek yapacak. Karşılaşmanın 4’ncü hakemi ise Hakan Ceylan. 
ALANYASPOR’DA KART ALARMI
Aytemiz Alanyaspor’da sakatlığı bulunan Djalma Campos dışında eksik bulunmazken, kart sınırında olan oyuncuların fazlalığı teknik heyeti sıkıntıya sokuyor. Alanyaspor’da Tzavellas , Bakasetas, Salih Uçan ve Efecan Karaca kart sınırında bulunuyor. 4 Oyuncu Ankaragücü maçında kart görmeleri halinde Galatasaray maçında cezalı duruma düşecek. Karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler’in bu sezon orta hakem olarak 16 maçta 88 sarı kart, 4 çift sarıdan kırmızı kart ve 4 direkt kırmızı kart göstermiş olması turuncu yeşilli oyuncuların daha da dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. 
ANKARAGÜCÜ’NDE 2 OYUNCU CEZALI
Ligde kalma mücadelesi veren Ankaragücü’nde ise zorlu maçta Sedat Ağçay ve Gerson Rodrigues cezalı. Sarı lacivertli takımda sakatlığı bulunan Orkan Çınar’ın ise karşılaşmada forma giyip giyemeyeceği henüz belli değil. Ankaragücü’nde Dever Orgill, Tiago Pinto, Ricardo Faty ve Cebrail Karayel sarı kart sınırında. 
ANKARAGÜCÜ EVİNDE KÖTÜ
Evinde Alanyaspor’u ağırlayacak olan Ankaragücü, kendi sahasında oldukça kötü bir ivme çiziyor. Ankaragücü ev sahibi takımlar puan durumunda son sırada yer alıyor. Ankaragücü endi sahasında oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik alarak 13 gol atıp 25 gol yedi. 
ALANYASPOR’UN DEPLASMAN KARNESİ 
Aytemiz Alanyaspor ise deplasman takımları puan durumunda 10’ncu sırada yer alıyor. Turuncu yeşilli takım deplasmanda oynadığı 14 maçta 4 galibiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan topladı. 18 gol atan Alanyaspor, kalesinde 18 gol gördü.